Автор
Борислава Крендева

По-добре решете отрано дали сте Тигър или Йори... или как да изпълним детските си мечти.

"Важно е да знаете, че дори и да не постигнете мечтите си, въпреки това можете да се научите много, докато се опитвате да го сторите. Опитът е това, което получавате, когато не получите онова, което сте желали. Научих, че „тухлените стени“, които стоят на пътя ни, са неслучайно там. Те не са там за да ни попречат да преминем нататък, те са там, за да покажем колко е силно желанието ни.

За да имате детски мечти, аз Ви препоръчвам да имате добри родители. Аз извадих този късмет. Баща ми беше невероятен човек. Воювал е през Втората световна война - бил е част от едно велико поколение. Той почина миналата година и докато майка ми подреждаше вещите му тя откри, че през войната, той е бил удостоен с Бронзова звезда за храброст. За 50 г. брак, това не е било споменавано. Това е един истински урок по скромност, който получих от баща си тогава. A майките са тези хора, които продължават да те обичат, дори когато ги скубеш за косите. Такава беше връзката ми с моята майка. А по отношение на скромността, майка ми винаги се е грижела да съм в добра форма. Когато учех за докторат имах тежки изпити и се прибирах в къщи оплаквайки се от това. Тя ме потупваше по рамото и казваше: „Знаем как се чувстваш, само помни, че на твоите години баща ти се е сражавал във Втората световна война". И накрая дойде денят на дипломирането ми и аз бях толкова горд със себе си, а майка ми ме представяше с думите: „Това е синът ми. Той е доктор. Ама не от тези, които помагат на хората".

И накрая: по-добре решете отрано дали сте Тигър или Йори. Никога, ама никога не подценявайте важността на това да се забавлявате. Оплакването и хленченето не могат да решат който и да е проблем."

из "Последната лекция" на Ранди Поуч