Пречистване на организма или все по-популярният днес процес на детокс е добре да правим поне 2 пъти годишно.

След обилните зимни празници и подчертано месните ястия традиционни за тях, пролетната детоксикация на огранизма е от особена важност. Все пак лятото чука на вратата с тези високи температури навън. Все по-важно е изглежда да бъдем в истински добра форма.



За ни бъде по-лесно да я постигнем, диетолозите и експертите по здравословно хранене имат няколко приятелски съвета към нас. Ето ги и тях:

1. Яжтe по-малко, но често. Хранете се равномерно през целия си ден и се опитвайте да не изяждете всичко наведнъж. Опитайте с повече пресни плодове и зелени салати - пролет е все пак.

2.Пийте повече вода! Една една чаша преди всяко хранене потиска апетита и придава усещане за ситост, още преди да сме започнали с обяда или вечерята си.

3. Увеличете приема на течности! Чайовете и плодовите фрешове ще ви помогнат да се почувствате още по-добре. Правилото е: при детокс режим човек трябва да приема минимум 2 литра течности на ден. Първата чаша топла вода със сок от изцеден половин лимон, трябва да се изпие сутрин поне 30 минути преди закуска.

4. Добре е да сведете до минимум газираните напитки, пушенето, алкохола, както и много от сладките храни. Ако сте любители на кафето – доверете се на Spetema Green Coffee.
Със своя освежаващ вкус, то спомага за: по-бързия ни метаболизм, регулирането на теглото ни, потискане на апетита, понижаване на холестерола и подобрява концентрацията през целия работен ден.

5. Избягвайте храни, които затрудняват процеса на детоксикация. Такива са захарта и захарните изделия, изкуствените подсладители, всички продукти, съдържащи глутен като жито, ечемик, ръж, хранителните добавки и консверванти, както и храни с много мазнини.



Както сами разбирате – детоксикацията е възможна и то без да е нужно да се лишаваме от своите малки удоволствия. Всичко, което е нужно е да бъдем по-умерени при хапване и внимателно да подбираме своите напитки.

Насладете се на пролетта, приятели и се чувствайте наистина прекрасно!

Препоръчваме кафето Spetema Green, което се предлага във вакуумна опаковка и еднократни дози. Повече за Spetema Green и новото ексклузивно предложение, можеш да прочетеш тук.
Усмихни се на пролетта!