Продължение.

Надбъбречен тип

Хората от този тип са много енергични, организирани и самоуверени, понякога даже леко агресивни. Те обичат властта и контрола. Умеят да работят дълго и упорито, стабилно в продължение на много време. За тях са непознати енергийните спадове.

Ако човек от надбъбречния тип има нормално тегло, то при него обикновено формата на главата е правоъгълна или овална, устните са тънки с отпуснати надолу ъгълчета, шията е масивна, гръдният кош – широк, тялото е право, без извивки, леко загатната талия, квадратни длани и квадратни върхове на пръстите, плоски бедра, силни, издържливи крака.



При наднормено тегло шията става още по-масивна и от това изглежда още по-къса. Мастният излишък се натрупва основно на корема (при мъжете – "бирено коремче" с квадратна форма), а също на гърдите и гърба.

Хранене за надбъбречния тип

Основните характеристики на храненето на този метаболитен тип са: лекота, лекота и още веднъж лекота.

Ежедневното меню е необходимо да включва:

- Зеленчуци, зреещи над земята, особено зелени
- От протеиновите продукти най-подходящи са гъбите и обезмаслената извара
- Зеленчуци и бобови, които съдържат скорбяла
- Всякакви видове плодове
- Каши и хляб

Хората от надбъбречния тип е необходимо да ограничат употребата на птиче месо и риба, мононенаситени мазнини, кексове и сладкиши, кофеино-съдържащи напитки (кафе, чай, кола). Трябва да се откажат от наситените мазнини (тлъсто месо, масло) и алкохол. За бързо похапване е подходяща нискомаслена млечна храна (кисело мляко), зеленчуци и плодове.

Следва продължение.



Източник: Kozmetikata.com