Автор
Woman.bg

Влез във форма за плажа със ... сладоледена диета

Лятото е вече тук и всички искаме да изглеждаме добре в късите роклички или на плажа, докато събираме тен.

Но същевременно ни се похапва така любимия сладолед. Спокойно, не се ограничавайте и не го изключвайте от менюто си, защото истината е, че той не е толкова калоричен, колко си мислите.

100 грама от десерта съдържат не повече от 250 калории, като справка показва, че млечният се състои от 4% белтъчини от животински произход, 13-14% животински мазнини и растителни масла, 20% захари и 60% вода. А ако сладоледът е направен от кисело мляко и плодове, без добавена захар или с минимално количество, той е още по-диетичен и полезен.

Според британски учени сладоледът понижава нивото на стреса и подобрява настроението заради аминокиселината триптофан, която е природен антидепресант. Тази незаменима аминокиселна се съдържа в млякото, шоколада и сметаната, които са основна част от състава на сладоледа.

Разбира се, става дума за 100 -150 грама от лакомството, а не за кутия сладолед, като трябва да внимавате и какъв точно избирате – нека е нискомаслен, млечен, с плодове, а не шоколадов и да не съдържа карамел.

Примерно меню

Закуска: Овесени ядки, 150 грама сладолед и плодове.

Късна закуска: Ябълка или шепа ядки

Обяд: Плодова салата със 100 грама сладолед.

Вечеря: Супа, 100 грама салата от зеленчуци или зеленчуци на скара, няколко лъжички сладолед. Или – 100 грама месо на скара със салата и няколко лъжици сладолед.