Автор
Woman.bg

Тайната съставка за отличната ти форма през пролетта е...

Вечният рефрен на Тангра: „Часовникът отново няма право...“ на repeat и тази седмица. Сякаш край няма тази работна седмица и вървящите в пакет ангажименти, reminder-и, срещи, имейли, започващи със „Здравейте“ и завършващи с „Поздрави.....“.

Почти ти трябва помощта на паяка от любимите ти „Паркинги и гаражи“, за да се повдигнеш от леглото за сутрешната ти закуска. Докато си приготвяш любимия сандвич и ароматното Spetema Green, съставено от 100 % сурово натурално кафе, по инерция разглеждаш социалната мрежа и попадаш на.... Любимата рубрика на Марк Зукъмбърг и компания: „Преди 2 години...“ , а към нея снимка, на която си в перфектна спортна форма. Отпиваш от кафето и си казваш: "май вече е време да направя нещо по въпроса, че вече започна да си личи колко приятно посрещнах новата година".

Обещаваш си да промениш положението, но неусетно работният ден вече е в разгара си. Сценарият е класически модернистичен: хапване на крак – нещо на бързо, нещо сладко, „Ммм... това изглежда вкусно. Може ли да пробвам?!“ и в края на деня с последни сили се запътваш към спасителната станция: „Фитнес“.

Упражненията са ясни: тичане на пътеката, вдигане на свободни тежести, няколко коремни преси, модерното planking и вече определено се чувстваш по-добре. Заредила батериите, тъкмо излизаш от фитнеса и попадаш на на бивш колега – страшен симпатяга между другото, който се държи изключително мило. С искрена усмивка констатира: „Изглеждаш прекрасно!“ и ти предлага уикенда да се видите на по кафе. Така и така живее наблизо. Как да му откажеш, нали?



В събота ставането сутрин е по-човешко сякаш и подсвирквайки си Ed Sheeran се запътваш към онова хубаво местенце в квартала, с масите отвън. Чувстваш се отлично в тялото си и сякаш няма и следа от скорошните тъмни облаци над главата си.

Среща те се със симпатягата и си поръчваш твоето Spetema Green, съдържащо чудесния сорт кафе Arabica, гарантиращо комплексно въздействие за всеки, решил да свали някое и друго излишно килце. Отпиваш от чашата и чаровно се усмихваш: „Да това кафе наистина ме кара да се чувствам добре!“.