Добавянето на ядки към диетата наистина може да ви помогне да поддържате слаба и фина фигура, посочват учени от Харвард.

Те открили, че жени, които хапват шепа орехи за закуска, са се чувствали сити по-дълго време и за обяд са консумирали значително по-малко количество храна, съобщава inews.bg

Друго проучване доказва също, че хора, които включват орехи в менюто си (два пъти на седмица) се предпазват от напълняване в бъдеще.

Мазнините в ядките са здравословни, ненаситени, затова и те са добър източник на протеини, на фибри, калий, магнезий и други важни минерали.

От редица университети, учени смятат, че орехите са номер 1 ядка за сърцето. Учените считат, че те имат повече и по-качествени антиоксиданти от другите ядки.

Антиоксидантите предпазват клетките от увреждане от свободните радикали, които причиняват възпаления и имат голяма участие в сърдечните болести.

Плюсовете на орехите и на ядките като цяло са много, затова специалистите съветват да се консумира по шепа орехи на закуска или да се добавят бадеми в салата.