Лунна диета е сред най-предпочитаните хранителни режими, защото е лесна, може да я правите когато вие решите. Можете да я започнете още днес, защото утре е пълнолуние. То настъпва на 2-ри октомври, точно в 00:06 ч. Ако искаш да отслабнеш - сега е моментът!

Има два варианта на диетата.

Първият вариант е с продължителност 24 часа - от началото на съответната фаза, до същия час на следващия ден, в които се приемат само вода, чай, прясно изцедени плодови или зеленчукови сокове



Вторият вариант е с продължителност 72 часа - 24 часа преди настъпване на съответната на фаза до 24 часа след изтичането и - веднъж в месеца.

Най-добре е да се направи на пълнолуние или новолуние. Ако ви е трудно да издържите само на течности, през първия ден похапвайте сурови или варени зеленчуци, втория ден изкарайте на вода, чай и сокове, а през третия - консумирайте вода, ананас и гъби (варени или приготвени на пара).

След като приключите с избрания вариант на диетата, на следващия ден е добре да се захраните с по-лека храна - основно плодове (лимони и грейпфрути), зеленчуци (моркови, зеле, тиквички, целина, зелена салата, домати и краставици), нетлъсто месо и риба.