Автор
Woman.bg

5 вредни навика, които ви пречат да отслабнете

Вече втора седмица сте се подложили на поредната безмилостна диета, но теглото ви така и не се променя?

Познат проблем за много жени, стараещи се да влязат във форма за идващото лято. Какво друго трябва да направите, освен да се лишите от тестените и сладки изкушения и да спортувате повече, за да отслабнете? Научете още сега кои са навиците, с които трябва да се сбогувате в името на хубавата фигура.



1.Твърде дългият сън

Нито прекалено краткият, нито прекалено дългият сън не е полезен за здравето и килограмите ни. Когато не спим достатъчно тялото ни произвежда хормона кортизол, който засилва апетита ни и ние се чувстваме изморени и вечно гладни. А когато спим повече от 9-10 часа, индексът на телесната ни маса се покачва. Затова специалистите съветват да спим между 7 и 9 часа на денонощие - достатъчно, за да си починем и да не пълнеем.

2.Ставате по тъмно



Тялото ни има нужда от слънчевите лъчи, особено сутрин. Не се лишавайте от дневната светлина, когато ставате от леглото. Напротив, дръпнете завесите, отворете прозореца и се протегнете. Според специалистите сутрешните слънчеви лъчи са полезни за здравето ни, защото забързват метаболизма и ни помагат да се събудим. На ден са ни необходими между 20 и 30 минути пряка слънчева светлина, за да подобрим индекса си на телесна маса.

3.Не оправяте леглото си

Колкото и странно да ви звучи, това е самата истина. Доказано е, че хората, които сутрин си оправят леглото, имат по-добър и качествен сън. А както вече споменахме, пълноценният сън е ключът към мечтаното тегло.

4.Мерите теглото си по неподходящо време или изобщо не го правите

Не прекалявайте с кантара и го използвайте само сутрин, след като сте посетили банята и преди да ядете и дори преди да пиете вода. Може да не измервате теглото си всяка сутрин, но трябва да го правите поне веднъж на 2-3 дни, за да не губите мотивация. Причината да се качвате на кантара сутрин е, че през нощта сте изгубили част от водата, която задържате в организма си и тогава кантарът ще ви покаже най-реалната цифра.

5.Не закусвате достатъчно



Сигурно сте запознати с клишето, че закуската е най-важното ядене за деня. Е, добре е да знаете, че ключът към здравето и тънката талия се крие в обилната храна сутрин. Първото ви ядене за деня трябва да съдържа не по-малко от 600 калории, като е желателно да консумирате протеини, въглехидрати и разбира се, нещо сладко. Само когато сте се заситили добре на закуска, ще можете да хапвате по-малко през останалата част от деня.

Четете още: 5 звездни дами и техните диети