След астрологичната прогноза за 14-и февруари, която изготвих специално за вас, реших, че най-естественото нещо, което следва е отново да ви разкрия тайните, които звездите крият за нас на най-нежния празник в годината – 8-и март!

Ето защо няма да се впускам в полемики – 8-ми март Ден на жената ли е или на майката, макар овнешкият ми нрав да копнее за това. Нито ще ви говоря за наскоро придобития феминистичен оттенък на празника, докато за мен 8-ми март е уханието на зюмбюли, прясно откъснати от градината на баба, небрежно събрани в снопче в пухкава детска ръчичка. Това, което ще направя, е да се обърна към планетарното разположение на небосклона и да ви предам дума по дума всичко, написано там.



Денят започва с Луна в Рак. Най-добрата позиция на Луната, която е на трон в този знак. Както зодия Рак, така и Луната сама по себе си, управляват майчинските инстинкти. Затова при такъв транзит, всички ставаме грижовни, състрадателни и доверчиви. Вниманието ни ще е насочено към дома и семейството, което перфектно кореспондира с естеството на празника. Всички поне за ден (ако по принцип не ни се отдава много, много) ще се въплътим в идеалния образ на жената – къщовница и закрилница на семейното огнище. Внимавайте само да не преиграете или да се увлечете прекалено много в тази роля, защото никой мъж не иска да има втора майка, нали така? А може и такива мъже да съществуват, знае ли човек!

Слава Богу звездите ще бъдат на наша страна и няма да ни позволят това да се случи. Точно в 18:45 Луната преминава в бляскавия и обичащ светските изяви, знак Лъв. Ако цял ден сме вършили домакинската работа по пеньоар вкъщи, то е добре да не сме забравили да си сложим ролките и маската за лице, защото щом слънцето залезе, идва време да захвърлим халата и да облечем най-секси роклята, която имаме в гардероба. А коя жена иска в този момент да е с кофти прическа и изморен вид!



Вечерта на 8-и март, Луната прави квадрат с войнствения Марс, което може да нажежи страстите и да избухнат искри. Дали ще са от вулкан или от фойерверки, решавате сами!

Едно е сигурно! Вие ще сте кралицата на вечерта. Квадратурата на Луната с Юпитер ще ви предаде чар и магнетизъм. Ще бъдете щедри, ефектни и обаятелни, а това определено привлича публика. Затова ви съветвам да не излизате с кредитната карта, а предвидливо да си отделите бюджет за вечерта, че е още началото на месеца и до следващата заплата има цяла вечност.

Опозицията на Луната с Плутон ще продължи да подклажда огъня, като ни прави ревниви и контролиращи. Внимавайте колко къса рокля ще облечете, че може да останете и без половинка за празника...

Шегувам се, разбира се! Не се очакват такива кардинални и внезапни промени в личния живот. Освен това Юпитер, който е в знака на партньорството Везни, все още е ретрограден и ни подтиква да изживеем силен вътрешен растеж по отношение на брака. Затова обичайте се и позволете на другите да ви обичат! А точно днес – изразете вашата любов!

Автор: Десислава Недева