В римската митология Венера е известна като богинята на любовта и красотата. Тя е символ на романтиката и щастливите събития в живота ни. Умее да съблазнява и омагьосва всеки докоснал се до нейния чар. По този начин получава това, за което е дошла, за разлика от Марс, който постига всичко на бойното поле.

Когато Венера стане ретроградна, е време да забавим темпото и да премислим отново плановете си за бъдещето. Важно е да разберем какво е най-добро за нас, кой е на наша страна и кои са наистина ценните неща в живота. Взаимоотношенията ни са подложени на тест.

Всеки знак реагира индивидуално на това космическо влияние, което ще продължи да ни предизвикава до 15-и април.

Ето как ще се чувстват представителите на различните зодии по време на ретроградното движение на Венера:


Овен

Със сигурност ще сте по-емоционални през този период. От това ще пострадат приятелските и романтичните отношения, ако не сте достатъчно внимателни. Има вероятност в живота ви да се появят нови важни хора, стига да не ги прогоните с капризното си поведение. Запазете спокойствие и всичко ще бъде наред.


Телец

Определено ще се чувствате силно напрегнати. Изневиделица ще се появят най-различни трудности и изпитания, които да тестват вашата издръжливост. Дори могат да избухнат скандали с любимия. Опитайте се да не приемате нещата твърде лично. Всички минаваме през трудни моменти. Запомнете това.

Близнаци

Очаквайте скоро вълнуващ разговор. Вселената ви предизвиква да отворите съзнанието си за нови идеи. В началото може да ви бъде малко трудно да асимилирате този поток от информация, но със сигурност ще ви бъде полезен в един бъдещ момент. Слушайте и попивайте без да бъдете апатични или прекалено критични към чутото. Освободете ума си!

Рак

Екзалтацията на Юпитер ще повиши сензитивността на Раците. Основният тест, който те трябват да издържат сега, е да се научат да контролират емоциите си. Не позволявайте на външни фактори да влияят върху това как се чувствате. Но помнете, ако започнете да издигате стени около себе си, няма да се научите на нищо. Просто оставете търпението и добротата да ви водят. Това го можете най-добре!

Лъв

Може би се чувствате така сякаш давате прекалено много от себe си, а не получавате нищо в замяна. Единственото, което можем да ви посъветваме е да се погрижите повече за себе си. Направете нещо, което ще ви накара да се почувствате по-добре. При това сами, за да се насладите максимално на изживяването. И не приемайте чужди съвети и мнения за това как най-пълноценно да прекарате времето си. То е ваше и вие знаете най-добре какво ви прави щастливи!

Дева

Усещате ли напоследък скука и липса на вдъхновение? Сега е времето да експериментирате с нови изживявания. В живота ви ще се появят ярки и свежи хора, които да внесат динамиката, от която имате нужда. В началото всичко може да изглежда като пълен хаос, затова си дайте малко време. Излезте от зоната си на комфорт!

Везни

Вероятно се чувствате самотни и изолирани тези дни. Не се самообвинявайте! Ако имате нужда да останете насаме, за да презаредите батериите, направете го. Не е нужно да давате на някого обяснения защо и как. Всички преминаваме през периоди на интровертност. Само се убедете, че това е оздравителен процес, а не прекарвате времето си в самосъжаление.

Скорпион

Сигурно ви се струва, че в момента всичко се случва наведнъж. Запазете самообладание и се опитайте да не полудеете. Ако някой ви причинява стрес, поставете необходимите граници. Не може да се нагърбите с всички задачи, затова колкото и да не ви е присъщо, помолете някой приятел за помощ. Може да останете очаровани от резултатите!

Стрелец

Време е да засилите вашата интуиция и да се научите да казвате „Не“. Стига сте се опитвали да угодите на всички. Добре е да слушате сърцето си, но ако нещо ви спира да го направите, не се чувствайте задължени. Вашият оптимизъм понякога ви пречи да мислите критично и веднага казвате „Да“ без дори да се замисляте. Работете в тази посока.

Козирог

Вероятно ежедневието ви се струва наситено със странни хора и ситуации. Неща, които преди не са ви притеснявали, сега ви изглеждат повече от смущаващи. Ето защо е важно да се освободите от всичко, което вече не ви служи. Време е да направите пролетно почистване в живота си.

Водолей

Ако усещате сякаш батериите ви са на свършване, сега е моментът да си вземете релаксираща почивка сред природата. Това ще ви помогне не само да се почувствате по-жизнени и енергични, а и да се освободите от негативната енергия, която попивате напоследък от околните.

Риби

Животът ви предлага много възможности тези дни. В началото това може да ви зарадва, но внимавайте да не изпуснете нещата от контрол. Обърнете внимание само на това, от което имате нужда вие. В противен случай ще загубите време и усилия за безсмислени дейности. Ключът е в това да останете фокусирани и въздържани.