На всички е ясно, че Овенът е най-директен в словата си от целия зодиак. Но кои са зодиите, които имат най-голяма склонност да лъжат и какви са мотивите им, разберете в следващите редове.

Скорпион

Да се изразява възможно най-ясно и прозрачно е непосилна задача за всеки Скорпион. Подобно поведение ги кара да се чувстват уязвими, сякаш сте ги съблекли голи в центъра на препълнена с хора зала. Мотивите за изкривяването на истината в тяхна полза варират от опит за самозащита до нуждата да контролират и влияят на околните.

Лъв

При тях лъжата е породена от нарцистичното им желание да представят всичко по-красиво и великолепно, отколкото в действителност е. Техните подбуди не са манипулативни, напротив, те дори не осъзнават, че това, което за останалите е тотална измишльотина, Лъвовете приемат за чистата истина.

Четете още: 4-те най-опасни зодии

Близнаци

Многоликата същност на Близнаците ги прави изключително променливи в техните убеждения. По този начин могат да оставят у околните грешното впечатление, че лъжат. Но истината е, че те просто могат да намерят истина във всяка една теория, дори ако на пръв поглед съществува абсолютно противоречие. Ако днес ви говорят колко прекрасни са сините очи и това е любимият им цвят, а утре категорично твърдят, че за тях няма по-удивителни очи от кафявите, не им се сърдете. Те наистина мислят това, което казват на момента.

Риби

Светът на Рибите не може да бъде определен, затова и самите те трудно различават истината от лъжата. Въображението им е необятно и тънката граница между измислица и реалност често се загубва. Те просто обичат да вярват, че това, което искат е истина. Ето защо, те не просто лъжат другите, а на първо място лъжат най-вече себе си.