Автор
Десислава Недева

Разврат и съблазън крие днешното Пълнолуние в Стрелец

Днес, точно в 16:10 ч., ще настъпи Пълнолунието в Стрелец. Нуждата да отидем отвъд границите, които сами си поставяме, става все по-осезаема и притискаща душите ни. Луната попада в онази мистериозна част от зодиака, която се заема от въведения наскоро нов знак Змиеносец. Тази нейна позиция разпалва страстите и ние сме готови безразсъдно да отворим сърцата си, но в същото време ни примамва към разврат, съблазън и враждебно настроение.

Пълнолунието действа отрезвително. То ни показва в каква заблуда сме живели досега и вре истината в очите ни. Понякога това е доста болезнен процес, особено ако става въпрос за грозната истина. Но пък е полезен и така необходим да се движим напред. Грубата действителност може да разклати за момент основите, на които до този момент сме се опирали, и това ще предизвика вълна от съмнение в собствените ни сили и възможности. Оптимизмът ще ни се струва недостижима цел в този момент, но това е знак да обърнем внимание и на реалността в нейния чист вид – животът такъв, какъвто е. Без самозаблуди, че всичко е прекрасно и най-хубавото предстои. Нека се възползваме от този „ритник“ и направим нужното, без сляпо да вярваме, че нещата ще се подредят от само себе си по най-добрия за нас начин.

Четете още: Каква карма носят хората, родени между две зодии

Конкретен човек или събитие може да задейства механизма на отрезвяването. Ще попаднете в капан от интриги и манипулации, които ще засегнат вашето его. Ключът към успеха се крие в налагането на самодисциплина и контрол над емоциите. Не позволявайте егото ви да бъде водещо във вашата реакция на случващото се. Освободете се от чувството за вина. То няма да ви помогне с нищо. Вместо това разкрийте чувствата си пред близките, покажете им, че сте уязвими. Това ще ви сближи много повече и ще ви помогне по-лесно да преминете през кризисния период.

Малко след Пълнолунието Юпитер отново става директен и ни носи нов прилив на енергия и оптимизъм. Вярата в себе си се завръща, а с нея правопропорционално расте и потенциалът ни за успех. Време е за нови партньорства и проекти. Вътрешният баланс е лесно постижим и вече не се влияем толкова от заобикалящия ни свят, а сами определяме времето вътре в нас.