Автор
Woman.bg

Наръчник за оцеляване по време на ретрограден Меркурий!

Голяма част от планетите в зодиака имат ретроградно движение в даден период от време, но безспорно Меркурий е най-популярният немирник от всички. Той отговаря за комуникацията между хората и има властта да обърка живота на всеки, независимо от астрологичния му знак. Планетата ще бъде ретроградна в периода от 9 април до 3 май.

Разбира се, не е необходимо да се притеснявате, просто настройте вниманието си така че да забележите кои сфери от живота ви са засегнати по време на ретрограден Меркурий. Това означава, че именно по тях е необходимо да поработите и имате нещо недовършено в дадената област. Гледайте на непослушника Меркурий като на магическа пръчица, която идва в определен период от време, за да ви помогне да разчистите ненужните неща, да приключите стари връзки и отношения окончателно и да започнете буквално да пишете на чисто нов бял лист хартия.

Ретроградният Меркурий често има свойството да обърква комуникацията между хората, което води до грешки, неразбирателство, проблеми при водене на преговори, пътувания, както и при всичко свързано с компютри и мобилни устройства. За да запазим позитивната линия на поведение, която ви съветваме да следвате, ви предлагаме просто да гледате с усмивка на положението тип „развален телефон“, което вероятно ще ви застигне или в личния, или в професионалния живот.

За да бъдат нещата още по-сложни ще има леко засичане между ретроградната Венера и Меркурий. Ретроградната Венера приключва на 15-ти април. По време на 6-дневното засичане е възможно да бъдете прекалено импулсивни и да събудят във вас силни чувства на любов и желания, които не са непременно истински. Затова внимавайте много с желания като това да изпратите съобщения на бившия си или да изпратите секси снимка на някой непознат.

Ретроградният Меркурий започва в знака на упорития Телец, което означава че животът може да стане по-бавен и изнервящ от обикновено. В този период е важно да гледате изключително практично на проблемите си и да се придържате стриктно към лимитите във времето и бюджета си. Парите често се превръщат в стресиращ фактор, когато Меркурий е ретрограден в някой от земните знаци, какъвто е Телецът.

И тук имаме добра новина: нещата ще се поуспокоят, когато Меркурий се премести в Овен, което ще се случи на 20 април. Тогава има голяма вероятност да преосмислите решения, които сте взели през декември 2016 г.

Четете още: Любовен хороскоп за всяка зодия

Любопитното в случая е, че Меркурий е ретрограден 4 пъти през 2017 г. Той обърна движението си в периода от 1 до 9 януари и ще бъде ретрограден от 9 април до 3 май, след това от 13 август до 5 септември и накрая от 3 до 23 декември. През това време той ще постави началото на нов 9-годишен цикъл. Това означава, че в този период можете да очаквате в живота ви да навлязат нови хора и ситуации, които вероятно ще определят посоката на живота ви през следващите 9 години! Това може и да ви звучи малко стряскащо, но истината е, че Меркурий може да ви донесе положителни трансформации, които никога не сте си представяли, че е възможно да се случат.

Съветваме ви никога по време на ретрограден Меркурий да не започвате нищо важно и значимо, да не подписвате договори, нито да се подлагате на хирургически намеси.

Не си мислете, че хората, с които бихте могли да влезете в отношения, ще бъдат двулични или ще скрият нещо от вас. Ако например искате да започнете нова работа, е много вероятно тя да няма нищо общо с това, което сте си представяли, и да бъдете много разочаровани. От друга страна, ако сте мениджър и трябва да назначите някого на нова позиция, е много вероятно да не направите добра преценка на кандидатите. Ако пък решите да си купите къща или телефон, вероятността в бъдеще с тях да възникнат неочаквани проблеми е много голяма.

Като цяло най-лесното правило, на което трябва да разчитате, е че в периодите, когато Меркурий е ретрограден, не можете да разчитате нито на своята преценка, нито на тази на останалите и повечето решения, които ще вземете, вероятно ще претърпят неочаквани обрати и промени, дори когато планетата отново стане директна.