Автор
Woman.bg

Каква кариера ви предричат звездите? (I част)

Човек прекарва около една трета от живота си на работа. Това прави избора на професия доста съдбоносен. Как да си изберем занимание, с което ежедневният труд да не е като каторга за нас?

Хороскопът няма да гарантира свободни работни места за професията на живота ви, нито висока заплата, но ще ви помогне да определите за какво имате талант, какви са силните и слабите ви страни, доколко силно е желанието ви за промяна и в какви специалности ще се чувствате най-удобно и естествено. Оттам нататък всичко зависи от вас. Не забравяйте, че звездите винаги са на страната на онези, които искат да живеят в хармония със себе си.

ОВЕН

Овните имат нужда преди всичко от свобода. Те обичат да действат на своя глава и да следват своя собствен път. В професионалната сфера Овенът също има нужда от известна независимост. Тъй като по природа е лидер, подчинените, рутинни и монотонни длъжности ще го отегчават и потискат. Силният и независим характер ще му помогне да организира собствения си бизнес и да го управлява успешно. Друга силна страна на Овена е неговата готовност да рискува, която трябва само да се насочи в нужната посока. Овните могат да бъдат незаменими в новаторски проекти и нови предприятия.

Подходящи професии: военно дело, спорт, политика, актьорско майсторство, работа като фотомодел, туризъм.

ТЕЛЕЦ

Родените под този знак имат вроден талант да управляват пари. Именно затова често си намират място в банковия или финансовия сектор, умеят да печелят пари за другите, но при това не забравят и себе си. Изпълнителното изкуство е друга сфера, в която могат да се реализират успешно. Телецът се отличава с издръжливост и добри физически данни, затова може да тренира тялото си и да го използва като художествено средство при желание. Представителите на този знак често стават успешни музиканти, художници или скулптори. Сред отличителните им особености е влечението към земята, затова ще се проявят добре в областта на селското стопанство и земеделието. Телците се справят отлично със задачи, които изискват настойчивост, постоянство и опазване на ценни ресурси.

Подходящи професии: фермер, художник, скулптор, танцьор, инвестиционен брокер, банкер, играч на борсата, застрахователен агент.



БЛИЗНАЦИ

Близнаците са живи мислещи машини. Могат моментално да „превъртят в ума си“ всяка една ситуация и са готови да се заемат дори и с най-капризния нов бизнес. При това обаче често не им стига постоянство, за да постигнат успех. Любопитният и креативен характер на Близнаците ги прави идеални кандидати за работа в медиите и в сферата на комуникациите. PR-длъжностите, проучванията на пазара или която и да било професия, свързана с редовно общуване с хора, е идеална за приказливите представители на този знак. Способността им да общуват и да представят идеите си бързо, ясно и ефективно може да се приложи и в търговията.

Подходящи професии: търговец, специалист по връзки с обществеността, хирург, учен, политик, актьор.

РАК

Раците са отлично приспособени към сферата на медицинските услуги. Ще се справят отлично с гледане на болни, психология или каквато и да било кариера в здравеопазването. Друга ярка черта на представителите на този знак е носталгията по миналото, която често изпитват. Заради това могат да станат чудесни историци, колекционери на антикварни предмети, реставратори или специалисти, чиято дейност е свързана с опазване на древни ценности. Те не са лишени от богато въображение и художествен вкус, когато става дума за дома им. Това е отлична основа за кариера на интериорен дизайнер или дизайнер по текстила.

Подходящи професии: психотерапевт, социален работник, съветник, акушер или учител.

ЛЪВ

Хората, родени под този знак, са склонни към показен драматизъм и постоянно имат нужда от признанието на околните. Със сигурност няма да се чувстват добре, работейки „в сянка“ – те искат да имат главната роля и да бъдат в центъра на вниманието. Всеки Лъв обича да е шеф, много по-малко го интересува какъв е характерът на самата работа. Каквато и професия да си избере представител на този „царски“ знак, той непременно ще остави значима следа след себе си. Заради постоянното си самоизтъкване Лъвовете трудно работят в екип. От друга страна обаче са разностранни и много продуктивни служители, способни да си заслужат признание.

Подходящи професии: режисьор, актьор, юрист, политик, програмист, директор или собственик на малко или средно предприятие.



ДЕВА

Девите са едни от най-искрените и лоялни служители. На тях спокойно можете да поверите всички най-важни въпроси. Те не се държат като подчинени, а по-скоро се придържат към партньорските дружески отношения. Вродената им педантичност ще се стори на едни признак на професионализъм, а на други – патологичен перфекционизъм. Девите са незаменими в задачи, свързани с наблюдение, пускане н сложна поръчка или опасни ситуации. Обикновено представителите на този знак нямат твърде високи амбиции, затова често се задържат на средни позиции цял живот.

Подходящи професии: консултант в сферата на инвестициите, застрахователен агент, банкер, министър-председател.

Очаквайте продължение