Автор
Woman.bg

Екшън, трилър или романтична комедия? Какво ни готвят звездите за края на февруари?

В събота, 18-и февруари, Слънцето влиза в емоционалния, състрадателен и артистичен знак Риби. Ставаме по-чувствителни към заобикалящия ни свят и всичко, случващо се в него. Започваме да забелязваме и отразяваме неща, които до този момент дори не сме подозирали, че съществуват. Засилва се интуицията, сънищата стават по-ярки и знакови. Обърнете им внимание, търсете скрити послания. Те искат да насочат вниманието ни към определен сегмент от нашия живот, който неглижираме. Слънцето в Риби крие разбира се и своите подводни камъни. Ще ни бъде по-трудно да се разграничим от чувствата си, ще ни обземат крайни емоции, бързо ще се екзалтираме. Това ще замъгли ясната ни и логическа мисъл и преценка, като е възможно да станем лесна жертва на заблуди и измами.

В началото на следващата седмицата отделете време за релаксация и медитация. Слънцето прави тригон с Юпитер и ни подтиква да се поглезим. Като резултат от това, ще се засилят интелектуалните ни способности, ще излъчваме сила и увереност и така неминуемо ще привлечем щастливи събития в живота си. Възползвайте се и си починете сега, защото в края на месеца ни очаква силно марсово раздвижване. Войнственият Марс образува тао-квадратура с Юпитер и Плутон, който така ще ни въвлече в една въртележка от експанзивни действия и манипулации, че определено няма да имаме възможността да останем необезпокоявани.



На 22-и февруари Марс прави точен квадрат с Плутон
. Темите, управлявани от Плутон, като контрол, правни въпроси, сила и манипулация се нажежават от енергията на Марс и могат да се очакват спекулации и неуредици при тяхното прилагане. Яростта ще бъде несъзнателната ни реакция на ставащото около нас, но можем да бъде сигурни, че няма да ни отведе до желаната цел. И в този момент Меркурий идва на помощ, за да балансира емоциите. Навлизането на планетата на комуникациита в Риби на 25-и февруари, омекотява общуването и събужда състрадание и разбиране един към друг. Тази алтруистична нагласа обаче ни прави по-неустойчиви в стресови ситуации. Такива няма да липсват. Съвпадът на Марс и Уран ни дарява с воля и смелост да тестваме собствените си теории. Марс прави съвпад и с Венера, подтиквайки ни към по-голяма взискателност и недоволство. Целият този коктейл от енергия, инициативност и взаимодействие може да се превърне в катализатор на инциденти. Затова ви съветвам да канализирате излишната енергия чрез изкуство. Този съвет не е случаен, а е подкрепен от влиянието на съвпада на Слънцето и Нептун, неизчерпаемият източник на вдъхновение за всякакви артистични и творчески прояви.



Последната лунация този месец е пръстеновидното слънчево затъмнение на 26-и февруари. То се случва върху Южния лунен възел и надига в нас мощна вълна от минали спомени и емоции. Слънцето, Луната и Нептун попадат в седми дом на затъмнението и така активират темите за брака, партньорството и всички неосъществени мечти, които носим вътре в себе си. Марс се приближава все повече към Уран и подклажда огъня на страстта, инициативата и внезапните събития. Така че нищо чудно да ни обземе еуфория, да хванем любимия под ръка и да направим съвсем спонтанно всичко, което до този момент сме отлагали поради една или друга причина. Oпозицията с Юпитер в знака на правосъдието и хармонията Везни, ни дарява с необходимия късмет, кураж и дързост да реализираме плановете си, като в същото време ни предпазва от възможни неблагоприятни последици на прибързаните решения. А тригонът на Марс и Сатурн ни дисциплинира, превръщайки ни в хора, които не разчитат на шанса, а сами случват съдбата си.

Автор: Десислава Недева