Автор
Десислава Недева

5 неща, които Раците трябва да преглътнат, за да бъдат щастливи

Раците имат безброй положителни качества, които ги превръщат в едни от най-страхотните хора, които можете да имате до себе си. Но притежават ли и те тъмна страна, за която не подозираме, че съществува? Разбира се. Всеки зодиакален знак има своите недостатъци, които го дърпат назад.

Вижте кои са петте неща, които Раците трябва да преглътнат, за да бъдат истински щастливи и успешни:

1. Страх от отхвърляне


Раците имат нужда да изразяват своите чувства свободно, без да бъдат упреквани за това колко са емоционални. По-стеснителните представители на тази зодия се страхуват до смърт да не бъдат отхвърлени от околните, затова при най-малката опасност от това, се връщат обратно в черупките си. Подобно поведение затваря много врати пред тях и ги лишава от възможността да срещнат изключителни хора и да преживеят незабравими мигове на щастие и наслада.



2. Обидчивост


Ако има зодия, която по-лесно да се обижда от Скорпиона, то това със сигурност е зодия Рак. Тъй като тяхното въображение е безкрайно богато, те на секундата могат да си измислят хиляди сценарии, с които сте искали да ги обидите, докато вие просто сте се шегували. Тази липса на чувство за хумор в определени моменти може много да натежи на околните. Използвайте въображението си за по-конструктивни неща и ще видите колко забавен е животът, когато не приемаш нещата твърде лично.

3. Трудно прощават

Душевността на Рака е доста сложна и не можем да си обясним как работи точно тяхната мисъл и логика. Но ако веднъж загубите доверието им, трябва да знаете, че никога няма да си го получите обратно. Всеки има своите доводи на сърцето, които умът не познава, но хора сме и грешим. А с грешките си се учим много и ставаме по-добра версия на себе си. Не се отказвайте от новата версия на хората, колкото и да са ви наранили. Може би и вие ги наранявате с нещо, без дори да подозирате за това.

Четете още: 21 тайни за характера на зодия Рак

4. Честа смяна на настроенията

Понякога се чудите, това поведение нормално ли е, или този човек страда от биполярно разстройство. Срещате го сутринта – весел, усмихнат, тананика си нещо под носа, в ранния следобед вече вилнее, блъска врати, крещи, следобед плаче неутешимо и подсмърча с детска тъга и невинност в очите. Да, точно така, това се случва само в рамките на няколко часа. Не знам другите как се чувстват от този спектакъл, но и на Раците определено не им е лесно с хилядите емоции, които бушуват ежеминутно в душите им.



5. Лесна ранимост

Раците не се обиждат заради голямото си его, не се правят на интересни. Те наистина се чувстват дълбоко засегнати. Това им причинява сериозен душевен дискомфорт и може да отнеме часове, преди да възвърнат вътрешния си баланс и да започнат да функционират с нормалния си ритъм. Това причинява сериозен стрес на тялото им и води до по-ниско качество на живот. Опитайте се да бъдете по-дебелокожи, мили Раци. Знаете, че ако не приемете обидата, тя остава за човека, който я е изрекъл.