Автор
Цвета Герчева

Великденско дърво и тематични чорапки - новата мода в Страстната седмица

Великден наближава, а с него ни завладява и емоцията на един от най-хубавите семейни празници. Вече все по-често мирише на козунаци от всякакъв вид и порядък - със стафиди, желирани бонбони, парченца шоколад и даже с бадемово брашно. Да... дните около Възкресение вече не са това, което някога бяха, а традициите от година на година се променят. Доказват го рецептите за козунака, които стават все по-нетрадиционни.
През последните десетина години, например, и у нас навлезе модата на специалната великденска украса за празника, а сред най-видните представители на този вид домашна подредба е великденското дърво. Според поверието това е много стара християнска традиция, която води началото си от Австрия и Великобритания. Днес все повече домакини и у нас украсяват малък великденски кът в къщата, а за декорация се използват кухи боядисани яйца, които се окачват на връвчица.


Докато правя кратък пролетен шопинг в notosgalleries, намирам страхотни предложения за великденската трапеза. Формички за печене на сладки, яйца за украса и какво ли още не - ясно е, вече ми се посрещат гости и нямам търпение да споделя страхотно подредената маса с най-близките си. Декоративните яйца, които приличат на коледни играчки, трябва да се окачат на свежи клонки, най-добре върбови. Те трябва да са леко напъпили, за да може пролетта да влезе в дома.


Чудя се дали да взема комплект свежи чинии с пролетни щампи или закачлива заешка фигурка за сладки, която носи настроение в дните около Възкресение. Все пак - не всеки ден е Великден - решавам да взема и двете.


Докато разглеждам различните предложения за украса в любимия ми мултибранд магазин в Sofia Ring Mall, се натъквам на истинско откритие - разбирам, че точно навреме за Великден notosgalleries приветстват в семейството си нова марка- Happy Socks. Брандът е шведски и е доста популярен на Запад, а моделите чорапки на великденска тематика са просто страхотни - цветни, с много шарки и настроение, те наистина "обуват" празника в радост и усмивки. И тъй като ние в Woman.bg обичаме да гледаме на света откъм най-хубавата му страна, съвсем скоро смятаме да представим чорапения свят на Happy Sosks в модния ни блог. Ако пък сте нетърпеливи да видите чифт от щастливите чорапки във вашето чекмедже, задължително се разходете до notosgalleries, където можете да разгледате всички модели.


Преди финала на този така зареждащ шопинг минавам да видя и великденската колекция на coincasa. Харесвам комплект свежи домакински кърпи в зелено и бяло с щамповани зайчета на великденска тематика - страхотен домашен аксесоар, който носи пролет и настроение в кухнята. Сега остава само да омеся козунаците и да ги оставя търпеливо да втасат. Оммммм!