Автор
Антония Михайлова

86-годишната Джейн Фонда прикова погледите на наградите Time Earth

86-годишната Джейн Фонда привлече погледите на гала наградите TIME Earth в Ню Йорк в сряда. С нея неотлъчно беше 21-годишната ѝ внучка Вива Вадим.

Наградите се раздават на хора, които апелират за „климатична справедливост“. За приноса си към каузата бе отличена и самата Джейн Фонда.

Актрисата и носителка на „Оскар“ е отявлен политически активист и поддръжник на някои феминистики течения.

През последните години Фонда беше арестувана многократно, докато участваше в протести срещу климатичните промени във Вашингтон, окръг Колумбия.

Докато преминаваше по червения килим, тя сияеше от щастие, а рядката ѝ поява с внучката ѝ успя да грабне вниманието на всички. Бабата и дядото на Вива по майчина линия са Джейн и известният френски режисьор Роже Вадим, чиято друга съпруга е Бриджит Бардо.

Роже беше първият от тримата съпрузи на Джейн, както и неин режисьор в научнофантастичния филм „Барбарела“, който я превърна в световноизвестен секссимвол.

Джейн Фонда: Tаратайка, но каква!
ПО ЖЕНСКИ
Автор Кристина Кирова

Джейн Фонда: Tаратайка, но каква!

Автор Кристина Кирова

За събитието грациозната Джейн бе заложила на елегантен костюм в кралско лилаво и риза в същия цвят. Сребристата ѝ коса се спускаше към раменете на едри разкошни къдрици. Легендата на аеробиката бе подчертала очите си със семпъл грим, а устните си - с тъмночервено червило.

Красивата ѝ визия бе допълнена от блестяща огърлица, както и чифт сребърни обувки, блестящи под светлините на прожекторите. Джейн се държеше за ръце с Вива, докато двете стояха една до друга на килима, усмихвайки се весело на фотографите.