Автор
Евелин Попадийна

Обръщате ли достатъчно внимание на шията и деколтето си?

Жените пропускаме да се грижим за шията и деколтето си, дали от мързел, дали защото ги подценяваме. Важно е обаче да знаем, че те са също толкова важни, колкото и лицето ни. Включете в рутината си и грижа за тях, гарантирам ви – няма да съжалявате! Ето как да се грижите правилно за тази част от тялото си:

Продукти за локално приложение
Изберете продукт с ретинол и започнете да го нанасяте няколко вечери в седмицата. Все пак всички знаем какви чудеса върши ретинола. Слагайте слънцезащита, за да предпазите тези нежни участъци от тялото. Истината е, че 90% от причината за поява на бръчки се дължи на слънцето. Затова не пропускайте този важен продукт.

Домашни пособия
Не знам дали сте чували за дермаролер, но можете да сте сигурни, че прави чудеса! С него си правите микронидлинг в домашни условия. Миниатюрните му иглички създават десетки микроразкъсвания, които помагат нанесеният продукт след това да проникнат в дълбочина. Друга алтернатива е терапията с LED светлина, която при ежедневна употреба намалява кожните възпаления. При редовна употреба ще се сдобиете с по-гладка, свежа и сияйна кожа.

Помощ от приятел
Процедурите, които са най-ефективни са ботокс, лазер и радиочестотни процедури, но са по-скъпи. Те ще ви помогнат за отстраняването на хоризонталните линии върху шията. Съветваме ви да се обърнете към дерматолог, който да препоръча най-правилната процедура за вас.

Все пак, ако успеете да изградите рутина, която да спазвате стриктно, ще задържите кожата си млада по-дълго време. 

Подмладява с 10 години: оризова маска за лице
ДОМАШНИ ТАЙНИ
Автор Евелин Попадийна

Подмладява с 10 години: оризова маска за лице

Автор Евелин Попадийна