Автор
Антония Михайлова

Запознайте се с Кат Боуи - 75-годишната геймърка, която се превърна в истинска сензация във Fortnite

Тя е на цели 75 години, но възрастта изобщо не ѝ пречи да се превърне в истинска сензация във видеоигрите. Шотландката Кат Боуи слага всички с десетилетия по-млади от нея геймъри в малкия си джоб.

Дамата, подвизаваща се като Grumpygran1948, е страстен фен на Fortnite. Тя се влюбва в играта покрай внука си през 2017 г., когато той е на 17. Кат го забелязва, докато играе. Тогава Fortnite тъкмо е пусната през същата седмица.

„Случайно влязох в стаята му и бях доста заинтригувана от това, което видях на екрана. Това реално беше началото“, разказва 75-годишната баба в предаването Good Morning Scotland на BBC Radio.

View post on Instagram
 

Изпълнена с възторг и любопитство, тя се впуска в играта с ентусиазма на дете, което току-що е получило дълго чакания си подарък. Играе самостоятелно в продължение на три години, а след това се присъединява към „отряди“ в стриймвани игри.

Сега тя прекарва не по-малко от шест часа на ден в онлайн игри. Колкото и да е запалена обаче, на Кат Боуи не ѝ допада едно нещо – „токсичния“ език, използван от по-младите геймъри. Затова тя решава да му тегли черта и се заема със задачата да създаде отбори от по-възрастни играчи.

„Ние не използваме думата „убивам“. Вместо нея казваме „елиминирам“, споделя шотландката. Впечатлен от способностите и забавните коментари на възрастната дама, американският YouTube-ър и геймър SypherPK ѝ се обръща към нея с предложението да играят в деул, което впоследствие я превръща в същинска сензация във видеогирите с хиляди фенове по цял свят.

„Той очевидно ме беше наблюдавал и си помисли, че може да е забавно, ако ме вземе да играя с него, създавайки възможност за възрастните хора. Така че той просто ме попита дали искам да направя дуел с него... Играхме три игри и беше абсолютно фантастично“, разказва Кат Боуи, която е сигурна, че благодарение именно на SypherPK тя натрупва популярност и хиляди гледания.

Тя е на 90 и е най-възрастната геймърка в света
НОВИНИ
Автор Лилия Стаменова

Тя е на 90 и е най-възрастната геймърка в света

Кат не крие обаче, че първоначално, когато решава да стриймва, внукът ѝ не бил особено въодушевен. „Не можеш да направиш това, никой няма да те следва“, заявил ѝ той.

Независимо от славата и страстта си към играта, Кат Боуи твърдо заявява, че няма да позволи влечението ѝ към игра като Fortnite да ѝ попречи на личния ѝ живот. „Не бих казала, че съм известна. Доколкото се отнася до славата ми в онлайн пространството, това по никакъв начин не ме кара да се поставям на пиедестал. Никога не позволявам страстта ми към играта и времето, което ѝ отделям, да се намесва в личния ми живот. Всъщност, вместо както повечето хора приключват деня си с гледане на телевизия или нещо подобно, аз просто изваждам джойстика и играя на Fortnite“, заявява 75-годишната геймърка.