Автор
Woman.bg

Разнообразни модни проекти, студентски колекции и ексклузивни международни ревюта Sofia Fashion Week SS 2024

Седмицата на модата в София се провежда от 27 до 29 март на традиционната си локация. Три вечери изпълнени с мода, блясък и тенденции – български и световни дизайнери и марки ще представят най-актуалното от своите колекции за сезон пролет-лято 2024. Ще можем да се насладим и на официални рокли и тоалети. Организаторите са подготвили редица изненади за гостите. Известни личности, представители на модния и бизнес елит у нас, модели, инфлуенсъри ще се съберат в луксозното сърце на столицата, за да се насладят на модните ревюта.

За лице на Sofia Fashion Week SS 2024 бе избрана Ели Бинева. Моделът и световна шампионка по художествена гимнастика се превърна в бонбонена красавица за фотосесията. Стайлингът е дело на Кристиан Пижов – Стилист на 2023 на Code Fashion Awards 2024, гримът – SCANDILLOUS – Art Generation Makeup Artist на 2023, косата – Диляна Пискова – Art Generation Hairstylist на 2023, а кадрите са на Костадин Кръстев-Коко, който е трикратен носител на титлата Моден фотограф на Code Fashion Awards.

Първата вечер на Sofia Fashion Week ще представи нови родни дизайнери и брандове, както и студенти по Мода от България. Тя е с ценатска и ще представи бъдещето поколение модни дизайнери в България, с колекции на студенти от НХА и НБУ. За музикалното оформление ще се погрижи певицата Цвети Радойчева.

Втората вечер е посветена на български марки и дизайнери в различни направления на модата. Ще видим новите колекции чанти, слънчеви очила, както и един различен прочит на лекарското облекло!

Третата – гала вечер – ще премине под надслова на няколко каузи. Вечерта започва с дизайнер, който е европейски „посланик“ на „Интелектуалната собственост срещу фалшификат”, съвместно с Патентното ведомство на Република България (BPO), Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO) и инициативата EUIPO Ideas Powered създават необикновен моден спектакъл — 24 модела на подиума, които смело маршируват срещу модните фалшификати. За музикалните пърформнси ще се погрижи певицата Александра Панайотова.