Автор
Woman.bg

Новата карта Mastercard Platinum First Lady от Fibank подкрепя дамите в бизнеса

В най-женския месец от годината Fibank и Mastercard създадоха ексклузивно пространство в центъра на столицата с цел да вдъхновят всяка дама. Като част от програмата Smart Lady в галерия на жълтите павета отвори врати Smart Lady Pop-up Hub.

Посетителите имаха възможност да разгледат интерактивна инсталация, вдъхновена от дизайна на новата карта Mastercard® Platinum First Lady, да си направят снимки, както и да споделят своите вдъхновяващи истории на символичното "Дърво на успеха".

През изминалите шест години, програмата Smart Lady подкрепя и насърчава жените в бизнеса, предлагайки им специализирани кредитни продукти, обучения и допълнителни ползи.

Над 1100 дами са получили финансова подкрепа, за да стартират или развият своя бизнес, като сумата на отпуснатите крeдити е над 120 милиона лева. Чрез създадения през 2021 г. в сътрудничество с Mastercard Sustainable Lady Fund, 12 проекта на жени -предприемачи с фокус върху устойчивия бизнес и преход към кръгова икономика са получили финансиране.

„Най-ценното в Smart Lady е създадената общност от жени-предприемачи, които споделят ценностите и амбицията си за развитие и успех – над 1000 бизнес дами са участвали в специалните тренинг програми, менторски сесии и бизнес събития, подкрепяни от програмата в рамките на развитието ѝ.”, сподели Илона Станева, директор Маркетинг и реклама във Fibank.


Заключителното събитие в Smart Lady Pop-up Hub събра дами от общността на Smart Lady, журналисти и петте жени, споделили най-вдъхновяващи истории в рамките на инициативата. Гостите имаха възможност да разберат повече за привилегиите на картата Mastercard® Platinum First Lady, проектирана с мисъл за съвременната жена – активна, амбициозна и винаги в движение.

(платено съобщение)