Автор
Антония Михайлова

Сексът и градът: 5 цитата на Кари Брадшоу, които могат да съсипят живота на всяка жена

Тя живее в Ню Йорк, пише собствена колонка и изглежда знае всичко за връзките и любовта. Представяме ви Кари Брадшоу - колоритната героиня от култовия ситком "Сексът и градът".

Повод да обърнем поглед към нея е рожденият ден на жената, която седи зад изграждането на нейния образ - Сара Джесика Паркър, която днес, 25 март, става на 59 години. Каним ви да си припомните една от най-ярките ѝ телевизионни героини – Кари Брадшоу. Много почитатели на сериала идентифицират образа на Каролайн Брадшоу (както е пълното име на героинята) с актрисата, макар че освен безкрайната любов към модата, двете дами нямат много общо.

Да започнем с това, че героинята на Паркър - Кари, е фанатичен фен на обувките като цяло, готова да даде и последния си долар за чифт чисто нови Jimmy Choos или Manolo Blahniks.

Красавицата с буйни къдрици отчаяно търси любовта в Ню Йорк. Непоправима романтичка е, донякъде наивна и най-вече - отворена за нови приключения. По време на първата си среща с публиката тя е на 32 години. С историята на Дарън Стар Брадшоу гради успешна кариера и е непримирим оптимист по отношение на любовта.

В продължение на шест сезона тя, заедно с трите си верни приятелки, прави грешки, поема рискове, търси решения, влюбва се, отказва се от всичко, за да се впусне отново смело в поредния "водовъртеж" на живота в големия град. Но най-важното е, че тя прави изводи от всяко свое действие, като същевременно щедро споделя собствените си заключения с жените. За съжаление, някои от тях могат да съсипят живота ви, ако ги следвате до точност. Така, че мили дами, имайте едно наум и внимавайте:

Не вярвам в имейла. Придържам се към старите традиции. Предпочитам да се обадя и да затворя! (сезон 4, епизод 6)

Всъщност не е ли по-добре първо да се успокоите и да овладеете емоциите си, преди да предприемете действия от типа обаждане на телефона и затваряне. Мейлът в случая няма връзка. Дали ще седнете да опишете чувствата си в мейл, или на хартия, е въпрос на личен избор, но със сигурност гневната реакция, каквато е например затварянето на телефона, ще ви направи лоша услуга, категорични са психолозите.

Във фантазиите си често срещах мъжа на мечтите си и неговата съпруга, но в тези фантазии аз бях шефът! (Сезон 3, Епизод 9)

Психолозите казват, че е изключително важно да разиграете определени сценарии в главата си (включително болезнени и негативни), за да се предпазите от последствията от тяхното възникване, или с други думи - да се подготвите. Но най-лошото, ако се фиксирате твърде много върху гнева си, вследствие на което може да загубите ориентация в живота.

За да се отървете от една разрушителна страст, трябва да преминете към още по-разрушителна! (сезон 1, епизод 4)

Самата Кари често използва тази стратегия. Подобен ход на нещата обаче може да ви завлече в дълбока бездна от проблеми. Толкова е важно периодично да си правите почивка и да анализирате случилото се. И няма значение за какво говорим – за любов или работа.

Сара Джесика Паркър: Вселената невинаги играе честно, но има чувство за хумор
НОВИНИ
Автор Woman.bg

Сара Джесика Паркър: Вселената невинаги играе честно, но има чувство за хумор

Автор Woman.bg

Бях "изгорена" от предишен романс и се страхувах да започна следващия! (сезон 3, епизод 1)

Страхът може да унищожи всичко! Човек, който се страхува да не се изгори, може да спре да си приготвя топла храна. Затова не трябва да се страхувате, винаги трябва да анализирате случилото се, да правите изводи и да продължите напред.

Беше като рокля на Donna Karan. Знаеш, че не е в твоя стил, но го пробваш за всеки случай! (Сезон 1, Епизод 3)

Колко често жените са склонни да предприемат авантюристични действия, дори и да знаят как ще свърши? Разбира се, „рискът е благородно нещо“, но е по-добре да се впуснете в ново приключение с багаж от знания и опит и с по-трезва глава, отколкото с твърдото разбиране, че предстои ново фиаско.