Автор
Ева Григорова

Дори и след тежките новини: Уилям и Кейт оставят на заден план „проблема с Хари“ и не планират помирение

Принцът и принцесата на Уелс решили да оставят „проблема с Хари“ на заден план, след като стана ясна диагнозата рак на Кейт. Медиите съобщиха, че двамата нямат планове за помирение по време на очакваното посещение на херцога на Съсекс в Обединеното кралство през май.

Смята се, че Хари и Меган са се свързали с Уилям и Кейт в петък вечерта, след като се появи видеото на принцесата, в което тя разкрива, че в момента е подложена на „превантивна“ химиотерапия. Не е ясно дали контактът е бил по телефон, видео разговор или чрез съобщения.

В Съединените щати също се твърдеше, че херцогът и херцогинята на Съсекс са научили за състоянието на Кейт едва по времето, когато светът е разбрал новината. Кралски експерт твърди, че Кейт е избрала да не казва на Хари и Меган за рака си, защото „не може да им се вярва“, съобщи The Sun.

Хари се надява да присъства на служба в катедралата Сейнт Пол в Лондон, за да отбележи десетата годишнина от игрите Invictus. Самостоятелното негово посещение - вероятно без Меган и двете им малки деца Арчи и Лилибет - може да бъде възможност за изграждане на нова връзка с отчуждения му брат Уилям.

Източници, близки до Уилям и Кейт, предполагат, че с диагнозата рак и на Кейт и на крал Чарлз, „проблемът с Хари“ е последното нещо, за което двамата мислят, според The Telegraph. Кралски източник каза пред вестника този уикенд, че Уилям „винаги е правил всичко по силите си, за да защити семейството си“ – което означава, че е фокусиран върху осигуряването на неприкосновеността на личния живот на Кейт и защитата на техните деца.

39-годишният херцог на Съсекс преди време описа Кейт като „голямата сестра, която никога не е имал“, когато тя се сгоди за Уилям преди 11 години. Връзката му с принца и принцесата на Уелс обаче се разпадна след горчивите последици от "Мегзит". За последно Кейт се срещна с Хари след смъртта на кралицата през септември 2022 г.

Миналата седмица разривът между Уилям и Хари беше повече от очевиден, тъй като братята бяха поканени на събитие в памет на тяхната майка принцеса Даяна, като Уилям напусна церемонията, преди Хари да се присъедини към нея чрез видеовръзка.

Принцесата на Уелс обяви диагнозата си във видео съобщение в петък, обяснявайки, че ракът е открит след нейната коремна операция. Тя каза: „Операцията беше успешна, но тестовете след нея установиха, че имам рак. Както можете да си представите, това отне време. Отне ми време да се възстановя от тежка операция, за да започна лечението си. Но най-важното е, че ни отне време да обясним всичко на Джордж, Шарлот и Луи по подходящ за тях начин и да ги уверим, че ще се оправя.“

Часове след новината херцогът и херцогинята на Съсекс пуснаха кратко изявление, в което пожелаха на принцесата на Уелс и семейството ѝ „здраве и изцеление“. Двойката каза, че се надява Кейт и семейството ѝ да „успеят да направят това насаме и в мир“.