Автор
Евелин Попадийна

Отслабване с банани

Диетата с банани е измислена от японската фармацевтка Сумико Ватанабе, която искала да помогне на съпруга си да отслабне.

Бананите могат да дадат резултат в отслабването, ако се консумират правилно, защото са засищащи, богати на калий и ензими, които подпомагат храносмилането. Диетата с банани не се състои само от тях, а е цялостна хранителна програма, която не е вредна за здравето.

Той е плод, който ще ви даде витамини още в началото на деня и е страхотен заместител на сладката закуска. Ако обаче не сте гладни когато не събудите, то не бързайте да го хапвате, а го изяжте, когато сте гладни. След като изядете един плод трябва да изчакате 20 минути, за да се почувствате сити, ако след 20 минути не се случи, то изяжте още един банан.

За да свалите килограми с този метод, е необходимо да следвате някои правила:
- Планирайте балансиран обяд и вечеря предварително.
- Избягвайте алкохола, захарта и мазните храни.
- Ако следобед почувствате глад по-добре заложете на банан, а не на нещо, пълно със захари.

Програмата трябва да се спазва една седмица, или 15 дни, а след това можете да прибягвате до нея от време на време.

Бананът е сурова, непреработена храна, която е много засищаща, тъй като има високо съдържание на нишесте. Предимството им е, че бързо засищат глада и е почти невъзможно да хапнете голямо количество. Също така съдържат много ензими, сред които липаза, която позволява смилането на мазнините и улеснява разграждането на мастните депа. В допълнение, бананите са богат на фибри и играят ролята на транзитен регулатор. Когато човек страда от диария, те спомагат за успокояване на изхождането, а при запек стимулират чревния транзит. А и имат нисък гликемичен индекс.

Ако решите да започнете тази диета, ви съветваме да консумирате неузрели банани, тези, които все още нямат черни петна.