Автор
Ива Петрова

Кралят е жив: Бъкингам официално опроверга слуховете за смъртта на Чарлз

Редица руски и украински медии публикуваха в понеделник новината за смъртта на краля на Великобритания - Чарлз III.Фейкът се появи в телеграм каналите на изданията УНИАН, Украйна сегодня, Baza, позовавайки се на руски медии.

В социалните мрежи дори бяха публикувани кадри (явно манипулирани) на Бъкингамския дворец със спуснато знаме наполовина. Новината за нула време се разпространи, предизвиквайки объркване и тревога.

View post on Instagram
 

Новината се разпространи бързо, предизвиквайки объркване и тревога.

В официалния сайт на кралското семейство обаче, както и в социалните медии на членовете му, не се появи нищо. От Бъкингам опровергаха твърденията и обявиха, че кралят е жив и продължава да изпълнява служебните си задължения.

Крал Чарлз III беше забелязан да напуска замъка Уиндзор и да пристига в Кларънс хаус в Лондон часове, след като руските медии написаха, че е починал.Чарлз, който продължава да се лекува от рак, беше седнал в задната част на кралска лимузина, докато напуска дома си в Бъркшир.Вчера британското посолство в Москва беше принудено да даде официално изявление, потвърждаващо, че крал Чарлз III е все още жив, след като руските медии твърдяха, че е починал, писа Дейли мейл.

Чарлз III бе коронован преди по-малко от година. В началото на февруари т.г. официално бе съобщено, че страда от онкологично заболяване. Диагнозата бе поставена, след като монархът прекара три нощи в частна лондонска болница, където беше опериран заради увеличена простата, пише dariknews.bg.

View post on Instagram
 

По-рано Кейт бе забелязана на фермерски пазар, щастлива и в добра форма. Кралски източник коментира, че излизането ѝ трябва да спре ужасните теории на конспирацията, свързани със състоянието ѝ