В следващите няколко дни ще включим нови занимания и малко почивка.


Ден 24
Двадесет и четвъртият ден от програмата е посветен на водните спортове. Плуването е дейност, която упражнява цялото тяло и може да се практикува целогодишно. Ако нямате достъп до басейн, можете да вземете тежък продълговат предмет в ръцете си и да тренирате гребане, което също предлага отлична кардио тренировка и разработва много мускулни групи. Приключете тренировката си с разтягане. След посещението на басейна, не забравяйте да се облечете добре и да изсушите максимално тялото и косата си, за да избегнете настинки и простуди. 


Дневно меню:
Закуска: Хапнете маслини, 1 сварено яйце, препечена филийка с масло и сирене и чай
Обяд: Пилешко къри с кафяв ориз (около 250-300 гр.) и салата от пресни зеленчуци
Вечеря: Лазаня с кайма, доматен сос, тиквички и моцарела (около 350 гр.)


Забавно и сплотяващо вечерно упражнение: 
За забавление след вечеря, можете да се насладите на тиха медитативна музика заедно със запалена свещ за уют и топлина. Ако пък сте в настроение за още малко активност, впуснете се в бой с възглавници.

Ден 25
Сега е време за отпускане и възстановяване на тялото след интензивната седмица. Позволете си пълен ден на почивка, като се отдадете на активности, които ви правят щастливи и ви помагат да релаксирате.


Дневно меню:
Закуска: Купичка плодова салата с любимите ви плодове, мед, орехи и канела
Обяд: Лека салата с пилешко месо или риба, за да осигурите на тялото си необходимите хранителни вещества за регенерация (грамажът варира в зависимост от вида на салатата)
Вечеря: Пиле със зеленчуци (около 300 гр.) и купа топла зеленчукова супа


Забавно и сплотяващо вечерно упражнение: 
Ако метеорологичните условия предразполагат за занимание навън, федербалът е така добре позната на всички ни игра. Не ви трябва много - приятел, две хилки, перо, мотивация и желание за победа. 

Ден 26
Ако сте стигнали до тук, знайте че в изминалите 25 дни сте тренирали над 500 минути! Браво! Днешния ден ще посветим отново на HIIT (high intensity interval training), което, както вече знаете от тренировката за ден 7, преведено на български означава ”високо-интензивни интервални тренировки”. 


Тренировка:
●      Тичайте на място, за да повишите сърдечния ритъм
●      Кръгове с ръцете напред и назад
●      Кръгове с единия крак и после с другия
●      Клекове
●      Jumping Jacks
●      Бърпита
●      Катерачи
●      Напади с редуване на крака
●      Тичане с високо вдигнати колене
●      Планк
*Продължителността на всяко упражнение трябва да е 45 секунди, последвано от 30 секунди почивка като направите 4 повторения на упражненията.


Дневно меню:
Закуска: Овесени ядки накиснати в прясно мляко, мед, боровинки и чиа. 
Обяд: “Чили кон карне” или по-точно боб яхния с доматен сос и телешка кайма (около 300 гр.)
Вечеря: Мусака с картофи, кайма и кисело мляко (около 350 гр.)


Забавно и сплотяващо вечерно упражнение: 
Днес е ред да се забавлявате с близките си като създадете вашето лично шоу за таланти! Кажете на всички да подготвят танц, песен, постановка или нещо също толкова интересно и се съберете у дома за вечер на талантите. Победителят ще си спечели вкусно шоколадово брауни, което трябва да приготвите или закупите предварително.

(платено съобщение)