Автор
Теодор Муховски

В Индия: Прозорците в домовете не се отварят дори и в най-горещия ден

Различните държави имат свои собствени негласни правила на поведение, които може да не са известни на всички туристи. Естествено, не става дума за незаконни действия, защото те са табу навсякъде. В този случай бихме искали да кажем за традициите на тази или онази нация, за правила, които са продиктувани не от закона, а от манталитета на хората.

Например много туристи знаят, че в Индия не можеш да обиждаш кравите (свещено животно) и да оставяш вещи в непроверени хотели (там има много измамници). Броят на забраните обаче не се изчерпва само с това.

Ще ви разкажем за най-необичайното правило, според което дори в най-горещия ден не можете да оставите прозореца на къщата на открито широко отворен.

Индия климатът е тропически. От октомври до април в тази страна властва сериозна жега. А след това започва дъждовният сезон. Във всеки случай е много трудно да се справите без свеж въздух, през който и да е период от време. Ето защо туристите, които не са запознати с местните обичаи, често отварят прозорците в хотелите, за да проветрят стаите си и да пуснат кислород. По-късно обаче те съжаляват за действията си.

Факт е, че Индия е дом на огромен брой маймуни. Маймуните не се държат толкова културно. Те могат да организират разврат на улицата, да дъвчат жици, да крадат храна от минувачите, да пипат вещи, които съхнат на улицата след измиване, а също така - да се качват в къщите през прозорците.

Това е известно на всички местни жители, които затварят прозорците си през нощта и дори по средата на деня или оставят само малки процепи в отвора, през които животното не може да премине.

В противен случай тези нахални маймуни могат да преровят вещите ви и да откраднат храна, дрехи и други важни неща. След това очевидно ще бъде невъзможно да ги откриете, а и полицията в такива случаи е безсилна.

Между другото, дори в случай на такава кражба сред маймуните, местните жители не ги нападат и не ги псуват. Индийците смятат маймуните за свещени животни, затова им прощават подобни диви шеги и прояви на дребен грабеж на храна.Но туристите в такива моменти трябва да бъдат много предпазливи и да се вслушват в препоръките на опитни пътешественици за опасността от отворените прозорци в къщите и хотелите.

Диамантена рокля, вечеря за 50 000 души и световни суперзвезди: Сватбата на века в Индия, която трудно ще забравим
НОВИНИ
Автор Антония Михайлова

Диамантена рокля, вечеря за 50 000 души и световни суперзвезди: Сватбата на века в Индия, която трудно ще забравим

Автор Антония Михайлова