Когато ви се хапва нещо вкусно, но и някак необичайно, тази рецепта ще ви даде точно това, което си представяте за обяд или вечеря. Тези пуешки кюфтенца са истинска наслада за небцето и се приготвят лесно:

Време за подготовка: 25 минути
Време за готвене: 20 минути
Порции: 4

Продукти:
400 г пуешка кайма
1 глава ситно нарязан лук шалот
2 скилидки пасиран чесън
1 ч.л. пушен червен пипер
2 ч.л. сушен риган
1 лимон на резенчета
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. масло
150 г паста орзо
80 г зелени маслини без костилка
70 г сушени домати в зехтин
50 мл от зехтина от консервата домати
2 с.л. балсамов оцет
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

За крем сиренето
2 опаковки Philadelphia Original
2 с.л. зехтин
½ ч.л. чили
пресен копър за сервиране

Начин на приготвяне:

В купа сложете каймата, добавете ситно нарязания лук, половината чесън, ригана, пушения пипер, солта и черния пипер.

Омесете добре и с леко намаслени ръце оформете 18-20 малки кюфтенца.

Загрейте на средно силен огън широк тиган и добавете 2 с.л. зехтин. Изпържете кюфтенцата за 8-10 минути като ги обърнете 2-3 пъти, докато станат хрупкави.

Преместете в купа и оставете настрана.

В същия тиган сложете маслото и резените лимон. Гответе по около минута на страна и премесете при кюфтенцата.

В тигана сложете пастата и чесъна и гответе 2-3 минути, като бъркате непрекъснато, докато леко потъмнее.

Налейте 2 ½ чаши вода, кипнете и гответе 8-9 минути.

Добавете маслините и копъра. Разбъркайте и свалете съда от котлона.

В друга купа сложете крем сиренето Philadelphia, добавете зехтина и чилито и разбъркайте.

Пригответе винегрета от сушени домати. В купа смесете зехтина на доматите, 2 с.л. лимонов сок и балсамовия оцет. Разбъркайте добре, добавете доматите и 1 с.л. копър, сол, черен пипер и чили nа люспи.

За да сервирате в чиния, сложете от крема сиренето, добавете паста и 4-5 кюфтенца. Добавете резени лимон и няколко лъжици от винегрета и поднесете.

(в материала има продуктово позициониране)