Автор
Woman.bg

Топ-инфлуенсърът и писател Изабел Овчарова-Изи е номинирана за наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2024

Авторът на съдържание, прекрасната Изабел Овчарова-Изи е победител в категория „Литература“ тази година на Фондация „Стоян Камбарев“. Това автоматично я прави номинирана за най-чакания и елитен приз за млади творци в България - Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на култовия театрален режисьор Стоян Камбарев.

Изабел Овчарова е родена в Шумен. Тренирала е плуване 8 години и е отличена с десетки медали и грамоти от състезания. Занимавала се е също с волейбол, модерен балет, хип-хоп. През 2017 стартира своя YouTube поредица, където публикува най-различни видеа - скечове, експерименти, готварски видеа, колаборации с други влогъри, лични истории и кратки филмчета с послания. Първият канал събра 100,000 последователи за по-малко от година, което провокира Изи да създаде и втория си канал за дневни влогове. Вече седем години развива всичките си социални мрежи активно, които имат впечатляващите близо милион последователи и гледания.

За крехките си 23 години Изабел Овчарова е издала 6 книги, „Слънчеви лъчи в мрака“, „Винаги има и още“, „Розов изгрев след дъждовна нощ“, „Прочети, когато...“, „Причината“. Всяка от тях е заемала първо място в българските класации за тийн литература. През 2019 г. е наградена с “Детската Литературна Вазова награда” за дебютната ѝ книга “Щастливей”.

През 2019 г. Изабел създава благотворителна кампания, в която събират дрехи от цяла България и ги даряват на семейства в нужда, а две години по-късно създава авторски подкаст, като всеки един епизод е заемал първо място в българските класации. Същата година в предаването на БНТ “Любимците на България” Изи печели в категория “инфлуенсъри”. В края на 2023г. започва организирането на “Открий приятели с картите на Изи”, в което заедно с Level Up предлагат 60 свободни места в залата им за игри на всеки, който желае. Идеята е да откъснат младежите от телефоните и да им предложат приятелско пространство, в което могат да се запознаят с нови хора с помощта на картите за игра “Попитай и отговори”.

„Мисията ми като артист е да бъда автентична и вярна на себе си. Когато намерението е пълно с любов, творчеството достига до правилните хора, в правилния момент и ги докосва и трансформира по правилния начин. Да творя и най-вече да пиша е желанието ми да бъда полезна или поне да подаря емоция на човека, който “оценява” изкуството ми.“- споделя Изи, която в момента е участник в звездния отбор на Hell’s Kitchen България и разкрива поредния си талант на кулинар.

Ето и останалите четирима победители в различните области на изкуството през 2024 година, номинирани за Наградата за Полет в Изкуството. Тези изумителни артисти са нашето бъдеще: авангардния художник и дизайнер Невелин Иванов – Нево, младата надежда на българското кино актрисата Маргарита Стойкова, изумителният музикант Лъчезар Кацарски и фантастичният майстор на магията Старбой Айвън.

Пет номинации, един носител на мечтаната награда! Големият победител ще грабне знаковата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и сериозна парична премия, която ще обявим в деня на Церемонията. Най-важното е, че не само той, но и останалите четирима ще получат сериозна подкрепа за осъществяването на конкретни техни арт-проекти и ще станат част от семейството на Фондация „Стоян Камбарев“, която дава криле и сбъдва мечтите на младите и талантливите.

Кой ще спечели Наградата за Полет в Изкуството, определя жури, в което влизат членовете на Фондацията начело с Председателя на УС актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева.

Церемонията за връчване на Годишните Награди на Фондация „Стоян Камбарев” ще се състои на 23-ти април. Именно тогава на живо публиката за шести път ще избере и носителя на НАГРАДА ЗА КИНО 355 -иновативното кино състезания, което се провежда с подкрепата на Националния Филмов Център. Водещ на Галата ще бъде отново големият приятел на Фондацията Ники Кънчев, а публиката ще се наслади на класно шоу - кино, музика и незабравими емоции!