Автор
Антония Михайлова

Защо децата, родени през пролетта, са специални: 13 доказателства, които ще ви изненадат

Пролетта е време на пробуждане, прераждане, младост и разцвет. Неслучайно децата, родени по това време, са специални, и това не е каприз на някой родител, баба или астролог, а сериозен извод, потвърден от науката и статистиката. Разбира се, това не означава, че децата, родени през останалите сезони, не се отличават и те със свои уникални качества. На прага на пролетта обаче няма как да не спрем вниманието си именно на пролетните малчугани, родени от март до май, чиито характеристики и особености ги правят толкова различни от останалите.

Оптимизъм

Хората, родени през пролетта, са способни да бъдат досадно щастливи, въпреки всякакви външни проблеми. Това, между другото, е научно потвърдено. Учените измерват нивото на щастие по скала на хипертимията - това е способността да се възприема всичко случващо се с позитивна нагласа. Така че за пролетните рожденици това ниво е най-високото. Тоест хората, които вярват, че най-мрачното време е преди зазоряване, вероятно празнуват рождения си ден през пролетта. За тях всеки спад е прагът към възход.

Късмет

Това качество вероятно е свързано с вродения оптимизъм. Според британски изследователи хората, родени през май, са по-склонни да се определят като късметлии. За съжаление е невъзможно да се измери степента на късмет с помощта на научен метод. Но ако човек си мисли, че е късметлия, сигурно е такъв.

Творчество

Астрологията свързва пролетта с творчеството. Но дори и без позоваване на хороскопи, статистиката казва, че децата, родени през така наречените „дъждовни“ месеци (март, април, май), най-често стават учени, художници или представители на други творчески професии.

Лидерство

Лидерските качества са особено очевидни при мартенските и априлските деца. Те стават лидери по-често от другите. За разлика от тях децата, родени през юни и юли, имат най-малък шанс да станат лидери, въпреки потенциала, който носят. Между другото, тук статистиката е в съответствие с астрологията - Овните са родени през март и април и хороскопите неизменно ги даряват с ярки лидерски качества.

Устойчивост на алергии

Пролетните бебета развиват алергии, астма и екзема по-рядко от всички останали. Най-висок риск от алергия има при децата, родени през есента. Учени от университета в Саутхемптън установили това, като изследвали ДНК маркерите на бебета, родени по различно време на годината.

Редки настинки

Това се отнася само за майските бебета - те са по-щастливи от другите и са най-малко склонни да се поддават на респираторни инфекции. Интересното е, че обикновено острите респираторни вирусни инфекции напълно ги заобикалят и пролетните деца настиват по-рядко от всички останали. Учените все още не са разбрали защо.

Здрави нерви

Децата, родени през март и април, най-малко страдат от неврологични разстройства. Мартенските бебета са особено силни в това отношение. Учените също все още не са разбрали напълно как това има връзка с времето на годината, но те са уверени, че всичко е свързано с влиянието на околната среда както по време на вътрематочно развитие, така и в първите месеци след раждането.

Нисък риск от развитие на СДВХ

Американски изследователи са установили, че разстройството с дефицит на вниманието и хиперактивност е относително рядко при пролетните деца. СДВХ най-често се развива при деца, родени през ноември. Което обаче е в съответствие с факта, че пролетните деца по-рядко страдат от неврологични заболявания.

Добро зрение

Оказва се, че пролетните деца са и по-малко склонни от други от развитие на късогледство. Разбира се, има много фактори за развитието на това заболяване, включително генетични. Но няма какво да спорим със статистиката - от късогледство най-често страдат летните деца, а пролетните са по-големи късметлии.

Стабилна психика

И нервите са здрави, и нивото на щастие е високо - не е чудно, че пролетните деца доста рядко имат психични проблеми. за разлика от тях децата, родени през зимата, се диагностицират по-често с психични разстройста от останалите. Учените обясняват това с липсата на слънчева светлина в ранна детска възраст.

Нощна птица

Има хора, които стават рано, и такива, които са нощни птици. И така, пролетните деца са сред последните. Те заспиват по-късно, това е естественият им биологичен ритъм. Между другото, летните деца са същите. Пролетните деца обаче се отличават от тях с това, че имат невероятната способност на сутринта да синхронизират биологичния си ритъм и като истински спартанци да спазят ранния си режим на ставане.

Най-точният хороскоп за всяка зодия за месец март
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Астролог - Ивелина Пенчева

Най-точният хороскоп за всяка зодия за месец март

Автор Астролог - Ивелина Пенчева

Добър растеж

Австрийският антрополог Герхард Вебер установил, че хората, родени през пролетта, израстват повече на ръст в сравнение с децата, родени през зимата и есента. До такива заключения той стигнал, изучавайки новобранци от австрийската армия. Ученият свързал това явление с факта, че пролетните деца получават много повече слънчева светлина в периодите на най-интензивния си растеж.

По-щастливи майки

Оптимисти са не само самите деца, но и техните майки. Изследователи от Бостънския университет са установили, че пролетните раждания са по-малко склонни да причинят следродилна депресия на майките. Статистически това заболяване засяга 10 до 15 процента от новите майки и е най-често срещано сред жените, които раждат през лятото и есента.