Автор
Ива Петрова

Драстичното и неочаквано решение, което Кейт Мидълтън взе, докато се възстановява от коремната си операция

Кейт Мидълтън, принцесата на Уелс, е наела подполковник Том Уайт, бивш конник на кралица Елизабет II, за неин личен секретар. Този ход идва след покана, отправена от принцесата по време на публичен ангажимент миналата година и показва, че бъдещата кралица на Англия има нужда от нов подход що се отнася до личните ѝ дела.

Впечатляващото минало на подполковник Уайт включва служба на покойната кралица до смъртта ѝ на 8 септември 2022 г. Назначаването му през 2020 г. бележи исторически момент, тъй като той стана първият командос от кралските морски пехотинци, заемал такава позиция.

Неговата военна кариера включва служба в Афганистан през 2009 г., където неговата бърза мисъл помогна за предотвратяване на потенциална трагедия в Хелманд, демонстрирайки неговия безценен опит и лидерство.

Междувременно принц Уилям си осигури услугите на Иън Патрик, бивш правителствен дипломат, като негов личен секретар. Патрик, който може да се похвали с автобиография, включваща работа с бившия лидер на либералдемократите лорд Ашдаун, има богат опит в ролята.

В момента кралското семейство се опитва да балансира между служебните задължения и личните си дела, докато принцесата продължава възстановяването си от коремна операция. Неотдавнашният престой в болницата на Мидълтън наложи временно ѝ оттегляне от обществени ангажименти до Великден.

Въпреки личните предизвикателства, принц Уилям остава активен на дипломатическия фронт, като се застъпва за хуманитарна подкрепа в конфликтни зони като Газа.

Предстои и принцът да участва в специална служба за благодарност в чест на крал Константин II в параклиса "Сейнт Джордж", замъка Уиндзор, на 27 февруари.