Автор
Антония Михайлова

4 звезди, които отслабнаха с "Оземпик" и платиха със здравето си

"Оземпик" е лекарство за диабетици, което потиска глада. Въпреки медицинските показания за употреба, лекарството стана много популярно сред звездите и други, които искат бързо да отслабнат... 

Прилагайки го върху себе си с цел да се отърват от излишните килограми обаче, те нанесоха сериозни и необратими последици върху здравето си.

Ето кои са те:

Илън Мъск 

Един от най-богатите хора в света отслабна с помощта на "Оземпик" преди малко повече от година. Илън Мъск призна, че след като е отслабнал с 13 килограма, е имал странични ефекти от лекарството, след което е решил да продължи да отслабва с помощта на специален хранителен режим. 

Впоследствие стана ясно, че страничните ефекти са засегнали стомашно-чревния тракт, изразени първоначално в неприятен вкус в устата и появата на гастрит.

Илън Мъск
Илън Мъск

Шарън Озбърн 

Съпругата на рок музиканта Ози Озбърн - Шарън, в едно от интервютата си се оплака от прекомерна загуба на тегло с помощта на популярни инжекции на лекарство, предназначено за диабетици. 

Телевизионната звезда и писателка сподели, че е отслабнала с 13 килограма за отрицателно време, както и че при височина 158 см височина и е започнала да тежи под 45 кг. 70-годишната Озбърн приемала инжекциите в продължение на четири месеца и през цялото време страдала от гадене.

Шарън Стоун
Шарън Стоун

Ейми Шумър 

Актрисата и стендъп комедиантка дълги години беше с наднормено тегло. Виждайки резултатите от "Оземпик" върху своите колеги, тя също решава да опита този вид отслабване. Според Ейми препаратът изобщо не ѝ се отразил добре. 

Актрисата е имала много странични ефекти, включително липса на физическа сила, сънливост и депресия. Когато възникнал изборът дали да продължи да отслабва, или да си възвърне доброто психическо и физическо състояние, Ейми категорично решила да спре приема на лекарството. С течение на времето изгубените килограми се върнали.

Ейми Шумър
Ейми Шумър

Галена

Родната звезда също се оказа сред жертвите на "Оземпик". След като припаднала на сцената, миналата година в медиите излезе информация, че фолк певицата не е спирала да се боде с инжекциите за диабетици "Оземпик" от близо година и половина. Близки на Галена споделили, че влошеното ѝ здраве се дължи на медикамента, благодарение на който свалила над 10 килограма. Така стана ясно, че изпълнителката отслабвала с изключително коварен продукт, който дефакто не бил предназначен за отслабване, а за регулиране на инсулина. 

Ако се ползват от недиабетици, инжекциите "Оземпик" могат да имат фатални последици за здравето, предупредиха експерти.

View post on Instagram