Автор
Теодор Муховски

Домашна детоксикираща напитка, която ще изхвърли паразитите от червата ви

Как най-бързо да освободите тялото си от токсините и потенциалните паразити? Вместо веднага да посягате към хранителните добавки, използвайте тази домашно приготвена напитка, която можете да приготвите сами само за няколко минути. Вероятно разполагате с повечето от съставките в кухнята си. 

Експертите по хранене препоръчват от време на време да си подарявате процедури за пречистване на токсичните съединения, които се натрупват в организма ви. Те не са единствените, които представляват заплаха за нас. Изчислено е, че всеки човек може да носи по-малки или по-големи количества паразити, които попадат в храносмилателната система с храната. 

Неслучайно отдавна се предлагат хранителни добавки за обезпаразитяване, а също така се използват и специални билкови лечения. Освен това е добре от време на време да давате на червата си глътка въздух от продуктите, които ги натоварват. За тази цел се препоръчва да премахнете от храната си за няколко дни следните продукти: 

- бяло брашно; 

- бяла захар; 

- млечни продукти; 

- месо; 

- сладки напитки ; 

- преработени продукти; 

- алкохол. 

Като се откажете от тях, ще накарате чревната бактериална флора да започне да се възстановява и паразитите ще спрат да се заселват там. За още по-добри резултати е добре да използвате и напълно естествени специфики за прочистване. Една от тях е напитка, която може да приготвите с три леснодостъпни съставки. 

Домашна детоксикираща напитка - как да я приготвите? 

За да приготвите еликсир, който ще ви помогне да премахнете токсичните съединения и евентуалните паразити от червата, ще ви трябват основно джинджифил, канела и куркума. 

Тези подправки са сред най-здравословните в света - дългият им списък с полезни свойства включва способността да детоксикират организма. За да приготвите прочистваща напитка на базата на загряващите подправки, ще ви трябват: 

- половин чаена лъжичка джинджифил на прах; 

- половин чаена лъжичка канела на прах; 

- половин чаена лъжичка куркума на прах; 

- една чаена лъжичка натурален мед. 

Комбинирайте всички съставки заедно, така че да се получи хомогенна паста. След това залейте с чаша топла (не гореща) преварена вода. Инфузията трябва да се изпие веднага след приготвянето ѝ. Като лечение срещу паразити се препоръчва да се приемат по 1-2 чаши на ден в продължение на 7 дни. 

Билкова инфузия за паразити 

Ако искате да имате още по-интензивен ефект върху чревните паразити, билковият чай също е отличен за тази цел. Можете да го купите в магазин за билки или да си го приготвите сами. Ето какво ви е необходимо. 

Съставки: 

- 50 г сушена или прясна мащерка; 
- 50 г коренище от каламус; 
- 50 г корен от оман; 
- 30 г листа от мента; 
- 30 г листа от орех; 
- 10 г пелин. 

Смесете билките, премерете две супени лъжици, изсипете ги в термос или кана и ги залейте с три непълни чаши вряла вода. Пийте така приготвената настойка в продължение на седем дни, три пъти дневно, по около половин чаша. Ефектът ще е забележим!

Тази диета с мътеница сваля до 5 килограма на седмица
ЗДРАВЕ
Автор Теодор Муховски

Тази диета с мътеница сваля до 5 килограма на седмица

Автор Теодор Муховски