Автор
Веселина Петрова

Ето кой е топ цветът за коса през 2024

Според коафьорите, 2024-та е годината на медения цвят при косите. Тенденцията се забеляза още в края на миналата година и продължава с пълна сила. А хубавото е, че цветът подхожда на всяка дама, независимо от типа коса, структурата и тена на кожата. 

Става въпрос за един много приятен нюанс, нещо средно между медно-златисто и кафяво. Топъл, приятен цвят, който придава особено излъчване. 

И е много подходящ за студените зимни дни, в които слънцето свети не толкова ярко и топли по-малко. Какви съвети дават още специалистите? 

Изберете внимателно нюанса. Имайте предвид, че е важно какъв е бил предишният цвят на косата ви. Ако не можете да се справите сами у дома, потърсете професионална помощ - поне за първото боядисване. 

Имайте предвид също, че най-трудно се поддържа червеният пигмент, защото той избледнява най-бързо при миене. Използвайте специализирани продукти - за миене и при термична обработка. Бъдете нежни към косата си, за да изглежда тя здрава и красива. Задължително нанасяйте маска поне веднъж седмично, както и балсам.