Автор
Ева Григорова

Бивша асистентка съди Вин Дизел за сексуално насилие

Бившата асистентка на Вин Дизел обвини звездата от "Пазителите на галактиката", че е извършил сексуално насилие срещу нея, докато тя е работила за него на снимачната площадка на "Бързи и яростни".

Аста Йонасон разкри, че е била наета от One Race Productions и е назначена да придружава Дизел на партита и други събития. Тя също имала задача да му помогне да избягва фотографите.

Според новинарско издание, което получи подробности за съдебния процес, Йонасон твърди, че Дизел „я сграбчи насила, опипа гърдите ѝ и я целунал“, докато тя била в апартамента му в хотел St. Regis през 2010 г. Тя се борела да се измъкне от него, но той не спирал.

Страхувала се да избяга от насилника си, но след като Дизел пъхнал ръцете си под роклята ѝ, за да се опита да свали бельото ѝ, Йонасон успяла да избяга по коридора.

Асистентката настоя, че актьорът от „Бързи и яростни“ я е бутнал до стената. Тя също така заяви, че в един момент той свалил шортите си и бил само по бельо, докато хванал ръката ѝ, за да я накара да го докосне интимно.

„Ужасена, г-жа Йонасон затворила очи, опитвайки се да се разграничи от сексуалното насилие и да избегне гнева му“, пише още в обвинението. Когато актът свършил, жената твърди, че Дизел е казал: „Никой не може да каже нищо за Аста“, преди да излезе от стаята.

Няколко часа след предполагаемото нападение, Йонасон твърди, че сестрата на Дизел, Саманта, която беше президент на One Race, ѝ се обадила и я уволнила.

В шокиращото обвинение, Йонасон твърди, че вярва, че е била освободена от работата си, защото се е „съпротивлявала“ на Дизел в неговия апартамент. Въпреки това, тя запазила мълчание в продължение на години за нападението, защото се страхувала от връзките на актьора в Холивуд. Тя също така твърди, че не е казала нищо, защото е била чужденка в страната със зелена карта и се притеснявала, че това може да повлияе на статута ѝ.

Йонасон отбеляза, че най-накрая се е почувствала насърчена да предприеме съдебни действия поради закон, приет в Калифорния, който отменя давността за обвинения в сексуално насилие още през 2009 г.