Автор
Антония Михайлова

Как да привлечем любовта и късмета според Фън Шуй в годината на Дракона

Древната китайска философия Фън Шуй гласи, че любовта, късметът, здравето и благополучието са достъпни за абсолютно всеки, стига да знаете как да внесе енергийна хармония в различните помещения на дома.

Елиминиране на неблагоприятните сектори 

Отрицателните енергии във Фън Шуй се наричат ​​страдания. Първо трябва да разберете дали те съществуват във вашето жилище. Привързаностите във Фън Шуй включват така наречените енергии Тай Суй, Суй По, Трите Ша, Летяща звезда 5. Всяко страдание заема определен сектор. Ако го докоснете, например, като пробиете стена, която е под влиянието на страдания, има голяма вероятност да привлечете негативизъм и провал в живота си.

Тай Суй през 2024 г.

Фън Шуй е философия, основана предимно на практика и пресмятане. Изчисляването на местоположението на Тай Суй (енергията, идваща от звездните божества, за които се смята, че се въртят успоредно и в обратна посока на Юпитер) се основава на китайския календар. Например 2023 г. беше годината на Заека, който заема част от източния сектор, така че Тай Суй беше на изток. През следващата 2024 г. той ще бъде разположен на югоизток и ще заема 22,5 градуса: от 112,5 до 135. Нашата цел през 2024 г. е да не нарушаваме секторите, в които Тай Суй се намира.

Какви действия могат да „наранят“ Тай Суй:

Ремонт или преместване - Ако къщата ви гледа към Тай Суй, тоест на югоизток през 2024 г., тогава не се препоръчва да започнете ремонт или да се преместите в такава къща. Обърнете внимание - напускането на дома ви не представлява никаква заплаха, но преместването да живеете в такъв дом с порта в посока югоизток през 2024 г. е непрепоръчително. 

 Пробиване на стени в къща или апартамент - Също така не се препоръчва пробиване или каквато и да е ремонтна дейност върху място от дома, чиято фасада гледа към Тай Су (включително 112,5-135 градуса), дори ако това е само един пирон за картина. 

Начало на строително-ремонтни дейности - Не се препоръчва началото на строеж на къща, ако фасадата ѝ, т.е. лицевата ѝ част гледа към Тай Суй. Избягвайте и всякаква ремонтна дейност в тази зона. 

Суи По през 2024 г.

Разрушителят на годината Суи По, който също се определя като вражеска енергия, се намира точно срещу Тай Суй - на северозапад в диапазона от 292,5 до 315 градуса. Ако къщата ви е разположена отзад в посочения диапазон, не се препоръчва да се местите в нея, да правите ремонт там.

Трите Ша през 2024 г. 

Трите Ша са трите животни в пряк конфликт с рождените животни в наталната карта на човек според друг древен китайски метод - Бази. Първи Ша влошава финансовото състояние и късмета при пътуване. Вторият Ша влияе върху здравето и взаимоотношенията. Третият е свързан с общото състояние на нещата. 

През 2024 г. те се намират на юг, части от югозапад и части от югоизток. Това е секторът от 135 до 225 градуса. Следователно, ако къщата ви е разположена отзад в този диапазон през 2024 г., тогава не се препоръчва да се местите там, да правите ремонти или да копаете. Неспазването на правилата на Тай Су, Суи По и Трите Ша по отношение на вашия дом през 2024 г. може да доведе до здравословни проблеми, загуба на пари или съдебни спорове.

Използване на благоприятни сектори 

По-горе обсъдихме как да избегнем проблемите през 2024 г. Време е да научите как да използвате енергията на Фън Шуй, за да привлечете късмет, любов и благоденствие.

Кои сектори са благоприятни през 2024 г.

Смята се, че енергията във Фън Шуй е активна, ако в нейния сектор има врата към апартамент, спалня, детска стая, офис или на това място има легло, бюро или печка. Нека да видим кои са активните и благоприятни сектори за 2024 г. според т.нар. Школа на Летящите звезди Сан Юан във Фън Шуй:

Летяща звезда 8, разположена на север, предоставя на човек много възможности: увеличаване на доходите, привличане на стабилни връзки, подобряване на здравето. Единственият въпрос тук е готовността на човек да приеме всички тези предимства. Често една звезда привлича работни проекти, човек започва да работи повече и да се уморява. Следва осъзнаването, че няма нужда от повече пари, защото няма време за харчене. Ако този сектор във вашия дом е активен, бъдете подготвени за факта, че при всички случаи ще трябва да промените начина си на живот и да разширите кръгозора на своето мислене.

View post on Instagram
 

Звезда 1, разположена на изток, е чудесен помощник в развитието. Използвайте този сектор през цялата година и това категорично ще ви помогне да се изкачите по-нагоре в кариерната стълбица, да подобрите способността си да мислите задълбочено, да анализирате и да трупате знания. 

Звезда 6, разположена на североизток, носи дисциплина. Укрепва волята, увеличава енергията и помага на човек да доведе нещата до победен край. Освен това 6 помага да получите заслужено уважение, признание и повишение. Този сектор в дома ви има специално въздействие върху децата, като им помага да бъдат по-старателни. 

Звезда 9, разположена на югозапад, е най-благоприятният сектор през 2024 г. Ако имате възможност да използвате Звезда 9 на югозапад, особено ако вашите благоприятни главни летящи звезди за раждане също се намират тук, не я пропускайте. Ако в къщата има стая, където вратата е разположена на югозапад, ходете там по-често. Ако стаята ви има югозападен сектор, спете или работете там. Това ще ви донесе бързо излитане и високи резултати във всички области на живота: както във финансовата - под формата на рязък скок в доходите, така и в интимните отношения. 

Изкуството на Фън Шуй в коридора: Вратата към жизнената енергия
ДОМАШНИ ТАЙНИ
Автор Woman.bg

Изкуството на Фън Шуй в коридора: Вратата към жизнената енергия

Автор Woman.bg

Всеки човек заслужава най-доброто, дори в бързо променящите се условия на нашия свят. Затова изберете най-добрите стаи и сектори за себе си и вашето семейство. 

И за да не се объркате, залепете стикери по вратите и стените с препоръки какво и в кои части на дома можете да правите и какво не е препоръчително.