Автор
Веселина Петрова

Топ 3 съвета на дерматолога за красива кожа по време на празниците

Наближават празници. И естествено всяка жена иска да изглежда красива, отпочинала, сияеща. Важен е не само тоалетът, но и прическата, кожата на лицето - всичко. Знаем, че за да изглеждаме добре, трябва да полагаме усилия целогодишно. И все пак има ли начин да направим магия и да се превърнем в принцесата на бала за краткото време, което ни остава? Отговор на този въпрос ни дава дерматологът д-р Силвия Сапунджиева.

Според нея, можем да направим цели три неща, които да върнат свежия ни вид и да озарят кожата на лицето. 

Първото и задължително нещо е да почистим добре кожата. 

Вторият съвет, който дава дерматологът, е да помислите за мезотерапия. Повечето мезотерапии съдържат хиалуронова киселина с аминокиселини или витамини и антиоксиданти. Всички тези съставки водят до хидратиратация, освежаване и озаряване на лицето.

И на последно място - но не по важност, можете да си сложите ботокс. Не се стряскайте. И аз като чуя ботокс леко се плаша. Но според специалистите, той е наистина безопасен. 

"Ботулиновият токсин е методът, с който може да се постигне спокойно, релаксирано, добре изглеждащо лице, но без да се прекалява. Тайната е в дозата и ако прекалим, ще получим неестествено изглеждащо лице. Но с правилното количество и на правилното място ефектът наистина може да бъде впечатляващ.", казва д-р Сапунджиева. 

И допълва, че днес ботоксът се използва широко в медицината - за решаване на проблеми от различно естество, а не само в дерматологията като естетика

"Безопасен е, със сертификат, проследяем. Нямам пациент, който веднъж да си е направил ботокс и да се е отказал, всички продължават. Инжектирането на ботокс се прави, когато има индикация за неговата необходимост, в зависимост от състоянието на мускулите и не е свързано с възрастта."


Т.е. може и на 30 да имате нужда, а може и на 50. Въпрос на генетика и състояние на кожата и мускулите. 

И все пак - бъдете внимателни. Избирайте доказани специалисти, доказани сертифицирани продукти, консултирайте се предварително и питайте за всичко.