Автор
Ева Григорова

Тейлър Суифт разкри как да се сдобиете с тяло точно като нейното

За една поп певица кардиото може да не изглежда като съществена част от нейното ежедневие, но когато тя изпълнява 40 песни и с танци, тренировките се оказват от съществено значение. 

В продължение на 180 минути изпълнителката, която е носител на Грами, едновременно изпълнява гореспоменатите 40 песни, но също така  танцува на тях и сменя костюмите си 16 пъти. В рамките на нейното турне Eras Tour тя повтаря всичко това за 151 различни концерта по целия свят, което води до удивителните 6040 изпяти песни и 2416 смени в костюмите до завършването на рекордната поредица от концерти. 

"Знаех, че това турне е по-трудно от всичко, което някога съм правил досега“, каза Суифт пред Time. "Всеки ден тичах на бягащата пътека, пеейки целия списък на глас.“ Суифт започнала да тренира за концертите шест месеца преди да тръгне на турнето си, като на по-бързите песни тя спринтирала, докато за песните с по-бавен темп тя забавяла темпото си до джогинг. 

Целият процес ще натовари интензивно сърдечно-съдовата система и белите дробове, които отчаяно ще се нуждаят от повече кислород за червените кръвни клетки. Тренирайки на пътеката 33-годишната Тейлър се стреми да не остане без дъх, като освен това така подготвя мускулите си, за да могат да се справят с натрупването на млечна киселина чрез анаеробно дишане. 

"Когато пеете, вие поемате дълбоко въздух и упражнявате мускули като диафрагмата, белите дробове и коремните мускули“, каза Сара Кампус, основател на LDN Mums Fitness пред The Sun. "Което може да ви направи по-устойчиви. Увеличаването на белодробния ви капацитет ще ви помогне да подобрите цялостната си издръжливост и след време ще видите, че можете да бягате на по-дълги разстояния, без да се чувствате толкова задъхани.“ 

Такъв тип тренировки ще подобрят и психично здраве на Суифт, тъй като пеенето е силно свързано с по-позитивното мислене и освобождаването на ендорфини, един от щастливите химикали в тялото.