Автор
Ива Петрова

През зимата правим секс по-често…

Има нещо много романтично в декември, въпреки студа навън, вкъщи е топло, усеща се уют, любов. Всяка сутрин искаме да останем малко повече в топлото легло, да се гушкаме още малко с любимия, да се отдадем на романтиката, която витае във въздуха. Може би това са и причините учените да твърдят, че през зимата правим повече секс.

Д-р Мариса Коен, доцент по психология в колежа „Сейнт Франсис“, споделя: „Когато на хората им е студено, те жадуват за топлина и близост. Това може да доведе до желание да се свържем с друг човек и да правим секс“. Има конкретен термин за това явление – сезонът на маншетите има тенденция да се забавя през по-студените месеци, когато е по-малко вероятно хората да напуснат къщата, социалната изолация може да ви накара физически да се чувствате студени. Наличието на зимен приятел за секс може да ни помогне да го избегнем. Психологът също казва, че в студеното време чувството у хората за споделеност, може да доведе до усещане за топлина. 

Според проучване от 2008 г. на университета във Вроцлав, мъжете намират женските тела за най-привлекателни през зимата. Обяснението за това е, че хората носят повече дрехи през зимата и мъжете са склонни да се вълнуват повече, когато жените показват дори малко кожа през зимата, а това им дават възможността да отключат фантазията си.

Друго изследване показва, че нивата на тестостерон при мъжете са в своя пик през декември, което се дължи на промените в климата и съня. Д-р Джъстин Лемилър, автор на блог ча секс и психология, казва „Нашие мозъци да склонни да произвеждат по-малко серотонин поради намаленото излагане на слънце и се смята, че това допринася за повече чувство на самота и депресия през зимните месеци. Възможно е тези промени в настроението да стимулират желание за връзка“. 

През декември празничното настроение е навсякъде. По това време на годината хората са по-склонни да се сгодят, което вдъхновява останалите да желаят продължителна връзка, или секс, секс и още секс. В заключение д-р Лемилър споделя „Част от причината, поради която е по-вероятно да правим секс през декември, особено около празниците е, че много от нас си взимат почивки, което намалява нивото на стреса“.

Удължете живота си с 10 години: нужни са ви само 3 оргазма седмично
ПО ЖЕНСКИ
Автор Ива Петрова

Удължете живота си с 10 години: нужни са ви само 3 оргазма седмично

Автор Ива Петрова