Автор
Веселина Петрова

Не си измисляйте любов там, където тя не съществува

Мъжете винаги казват истината, а жените предпочитат да не я чуват. Основната грешка е, че ние, жените, сме склонни да спекулираме, да рисуваме това, което го няма, и да представяме желаното за реалност. Ето защо често надеждите ни не се сбъдват, привързваме се към някой, който никога не е влизал във връзка с нас, изпитваме болка, плачем, а след това години наред се възстановяваме. 

Страхът от самотата ни кара да влизаме в безперспективни връзки. Нали? Ние знаем, че човекът срещу нас не е подходящ за нас, но въпреки това го избираме, доверяваме му се, даваме му сърцето си. Защо? За да бъдете наранени? Няма смисъл да живеете с илюзии.

Не предполагайте. Не спекулирайте. Просто говорете с този, с когото сте. Искайте яснота. Само така ще избегнете разочарованията. Бъдете сигурни, че той няма да е деликатен с вас, ако не иска да бъдете заедно. Ще бъде доста по-директен. Твърде вероятно е да ви каже, че заслужавате нещо по-добро. И това не означава, че сте твърде добра за него, а че не ви иска.

Ако не се обажда, това означава, че не иска да ви чуе, че не му пука за вас, а не защото е зает или не може да се обади. Не ви представя на приятелите си, на родителите си, това означава, че не ви приема сериозно. Ако изчезва с дни, седмици, ако не ви пише, не ви търси, просто затворете тази страница. Не го чакайте. Няма да дойде. Нали не искате да сте резервата в отбора?  

Това, че правите секс, не означава, че имате връзка. Желанието не е любов. Да любовта е и желание, но чистият секс си е просто секс. Нищо повече. Не, той не е влюбен. 

Не си измисляйте чувства, които не съществуват. Дайте си сметка какво искате от тази връзка - къде стоите в живота на човека, къде искате да бъдете и какво очаквате. Мъжете винаги казват истината. Просто жените предпочитат да не я чуват. 

Не си правете илюзии. Оставете фантазиите за приказните герои. Вие наистина заслужавате повече... уважение. И любов.