Автор
Ева Григорова

Кралското семейство принуждавало Меган и Кейт да копират принцеса Даяна

Принцеса Даяна си имаше собствен стил, който малко хора притежаваха. В нова биографична книга стана ясно, че Кейт Мидълтън и Меган Маркъл са се опитвали да ѝ подражават. Това се е случило по препоръка на самото кралско семейство. То даже е насърчавало и на моменти дори е принуждавало съпругите на Уилям и Хари да се обличат в стила на покойната им майка. 

В книгата Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival пише, че Кейт и Меган доста често са копирали стила на принцеса Даяна и са носели нейни аксесоари, за да предизвикат одобрение сред обществеността. 

"И макар да има някакъв смисъл и логика в това съпругите на Уилям и Хари да носят бижута на майка им, копирането на стила ѝ вече е малко прекалено и непостижимо за двете херцогини", се казва още в книгата. 

"През последните 13 години "костюмирането" и "маскирането като принцеса Даяна" взе своя връх и беше непрестанно. Кралското семейство яхна тази вълна и не се спря." 

Според книгата, стилът на Меган и Кейт винаги бил съгласуван с Хари и Уилям и те знаели за опитите на Двореца да накарат съпругите им да приличат на принцеса Даяна. 

"От една страна това е мил жест на уважение към покойната Даяна, но от друга страна е малко странно цялото това дирижирано нещо и опитите им да приличат на нея. Сякаш кралското семейство продължава да се опитва да изкопчва дивиденти и симпатии от трагичния живот на Даяна", пише редакторът на книгата. 

Да припомним, че принцеса Даяна загина в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 година, след като бягаше от папараците. Години след инцидента, Кейт Мидълтън и Меган Маркъл често се показваха с нейните бижута по време на официални събития в знак на почит и уважение.

Прочутият пуловер на принцеса Даяна бе продаден за 1,1 милиона долара
МОДА
Автор Пепа Попова - Пепита

Прочутият пуловер на принцеса Даяна бе продаден за 1,1 милиона долара

Автор Пепа Попова - Пепита