Автор
Ева Григорова

Коледа в Белия дом: Елхата на Джо и Джил Байдън пристигна с карета

Коледната елха на Белия дом пристигна точно навреме за празничния сезон. Първата дама Джил Байдън покани семейства на военнослужещи на САЩ, да се присъединят към за повода, дългогодишна традиция, която дава началото на няколкоседмични празници. 

Коледното дърво пристигна с карета с конски впряг, а скоро на специална церемония президентът на Америка Джо Байдън и съпругата му ще запалят светлините му, като традицията е установена още през 1923 г. от Калвин Кулидж.

Облечена в зелена рокля с подходящо палто и обувки на ток, тя позира с деца от военни семейства и отдели малко време, за да се възхити на величието на дървото, след което го нарече "великолепно“ и отбеляза: "Някои от децата казаха, че никога не са виждали толкова голямо дърво. Така че се надявам, че всички ще се върнете по време на празниците със семействата си, за да видите дървото, когато бъде украсено."

Тазгодишното дърво е високо 18 1/2 фута и е Фрейзър ела, която бе доставена от Флийтууд, Северна Каролина. То ще бъде поставено в Синята стая на Белия дом

По-рано през седмицата президентът Байдън пък помилва две пуйки, предназначени за празничната трапеза на Деня на Благодарността.