Автор
Антония Михайлова

Съдът реши: Робърт де Ниро ще плати 1.2 млн. долара на бивша асистентка заради полова дискриминация

Съдебните заседатели, работещи по делото за полова дискриминация, проявена от страна на компанията на Робърт де Ниро, отсъдиха въпросната фирма на холивудския актьор да изплати на бившата му лична асистентка обезщетение на стойност 1,2 милиона долара, информираха американските медии.

Де Ниро не присъстваше в съдебната зала, когато присъдата беше прочетена в четвъртък следобед. Въпреки че съдебният състав установи, че той няма пряка отговорност за случилото се, съдът разпореди продуцентската му компания Canal Productions да извърши две плащания от по 632 142 долара на дългогодишната му лична асистентка Греъм Чейс Робинсън. 

Бившата лична асистентка на Робърт де Ниро - Греъм Чейс Робинсън
Бившата лична асистентка на Робърт де Ниро - Греъм Чейс Робинсън

Припомняме, че Де Ниро бе принуден да присъства в продължение на три дни на двуседмичното съдебно заседание, включително два на свидетелската скамейка. Холивудският ас бе оплетен в съдебни дела с Робинсън, откакто тя напусна през април 2019 г. 

41-годишната бивша асистентка повдигна обвинение срещу 80-годишния Де Ниро и приятелката му Тифани Чен за това, че двамата са се обединили срещу нея, за да превърнат работата, която някога е обичала, в кошмар.

Робърт де Ниро
Робърт де Ниро

Де Ниро и Чен свидетелстват, че Робинсън се е превърнала в проблем, когато стремежът ѝ да напредва отвъд Canal Productions, компанията на Де Ниро, в която е работила, я е накарал да поставя все по-големи изисквания, за да остане на работа. 

В рамките на двата дни на свидетелската скамейка холивудският ас разказа на съдебните заседатели, че е увеличил заплатата на Робинсън от по-малко от 100 000 долара годишно на 300 000 долара и е повишил титлата ѝ до вицепрезидент по продукцията и финансите по нейно искане, въпреки че отговорностите ѝ са останали почти същите. 

Още от тъмните тайни на Холивуд излизат наяве: Робърт де Ниро молел асистентката си да го почеше по гърба, докато е в тоалетната?
ЗВЕЗДИ
Автор Ева Григорова

Още от тъмните тайни на Холивуд излизат наяве: Робърт де Ниро молел асистентката си да го почеше по гърба, докато е в тоалетната?

Автор Ева Григорова

В определени моменти Де Ниро призна от свидетелската скамейка немалко от твърденията на Робинсън, което се оказа в негов ущърб и в полза на нейния иск за дискриминация по полов признак и отмъщение на стойност 12 млн. долара.

Признанията му наклониха и в подкрепа на твърдението на бившата служителка, че актьорът ѝ е казал, че личният му треньор е получавал по-високо възнаграждение от нея, отчасти защото е имал семейство, което да издържа.