Автор
Веселина Петрова

Уникален древнокитайски еликсир пази от тумори и инфаркт

Еликсирът на младостта с чесън, направен по древна китайска рецепта е познат на човечеството от 2 000 пр.н.е. 

През 1971 г. експедиция на ЮНЕСКО намерила в тибетски манастир рецепта на древно хомеопатично лекарство. Рецептата, написана върху глинена плочка, е преведена и публикувана на много езици. Предполага се, че лекарството за пръв път е направено две хиляди години преди новата ера. 

Еликсирът на младостта с чесън изчиства от токсините. Освобождава организма от вредните вещества, подобрява еластичността на кръвоносните съдове, предпазва от инфаркт, склероза, стенокардия и образуване на тумори. Освен това лекува главоболието и подобрява зрението. Лекарството се приготвя и консумира стриктно и се пие на интервал от пет години. 

Ако направите грешка в пиенето или не вземете съответната доза се препоръчва да спрете консумацията. За това лекарство е необходима голяма дисциплина, но резултатите са невероятни, защото лекарството е известно още и като истински еликсир на младостта, пише FitWell.

Как да го приготвите?

Ще ви бъдат необходими 350 г чесън, който се нарязва на ситно, а след това се счуква добре. добавят се 300 мл 96-процентов спирт и след това сместа се прехвърля в буркан, който се затваря плътно и се оставя да престои 10 дни. След това течността се прецежда през плат и се оставя да престои още два до три дни.  

Този еликсир на младостта от старата китайска рецепта се пие на капки, които се разтварят в 50 мл мляко със стайна температура. Пие се всеки ден за закуска, обяд и вечеря. Първия ден за закуска пиете една капка, за обяд 2, на вечеря 3. 

На следващия ден продължавате по схема, дадена в таблицата. Когато стигнете до 11-ия ден започвате да пиете по 25 капки на всяко хранене и пиете, докато свърши течността.