Автор
Веселина Петрова

Ето по какво можете да познаете токсичната жена

Обичате я, но връзката ви не върви. Полагате страшно много усилия и пак не сте щастливи. А задавали ли сте си въпроса дали не е токсичен човек? Ето няколко признака, по които да познаеш дали жената до вас е токсична... 

Постоянно ви критикува и подценява 

Токсичните хора често критикуват и подценяват другите. Целта е да ги накарат да се чувстват зле, да подбият самочувствието им, да сринат вярата им в собствените възможности. Ако често се чувствате критикувани, недооценени, изтормозени, то бъдете сигурни - половинката ви е токсична личност. 

Желание за тотален контрол 

Тя ви изолира от приятели и семейство, опитва се да ви контролира - вас, живота ви, решенията ви, контактите ви. Е, сега е моментът - бягайте далеч.

Постоянно се карате и сте в някакви драми 

Токсичните хора често инициират конфликти и драми, които изтощават другите емоционално и физически тях. Ако и вашата връзка е такава, по-добре я сложете в графата "бивши". Просто опит. Лош, но опит.

Манипулира ви без грам срам 

Няма как да не усетите, че половинката ви се опитва да манипулира, че постига целите си за сметка на вашето спокойствие. Ако не ви подкрепят, а само ви унижават и подценяват, бягайте. Ако сте сами в трудните моменти, това не е вашият човек. Спасявайте малкото, останало от вас, после може да е късно. Особено, ако се появят и деца...