Автор
Теодор Муховски

Как живее днес една от наследниците на благородната фамилия Толстой

Графиня Александра Толстой – дъщеря на титулувания наследник на благородническата фамилия Толстой - граф Николай Толстой-Милославски, е родена през 1973г. в Дорсет. Баща й е потомък на братовчед на великия Лев Толстой като клонът на фамилията, към която принадлежи, е била тясно свързан с политическия живот по време на Царска Русия. 

View post on Instagram
 

Днес тя води уединен живот в живописна селска къща в Англия и разказва какъв е животът ѝ на самотна майка с три деца, както и за превратностите, довели я дотук. 

Таен любовник: Ето какво знаем за младия милионер, в когото се влюби бъдещата кралица на Испания
ЗВЕЗДИ
Автор Ева Григорова

Таен любовник: Ето какво знаем за младия милионер, в когото се влюби бъдещата кралица на Испания

Автор Ева Григорова

Животът на красивата Александра може да вдъхнови всеки писател. Наследница на благородници -политически изгнаници, получила отлично образование в престижен британски университет, тя започва кариера като брокер на акции, но пламенната й природа я тласка към приключения. 

Корените ѝ „заговарят“ , тя напуска работата си и през 1999г. с група авантюристи пропътуват Пътя на коприната. Но не с автомобили , а с коне и камили. По време на това 8-месечно приключение, тя става близка с узбекистанският скачач Шамил Галимзянов, става неин съпруг през 2003г. Установяват дома си в малък московски апартамент. След като стават двойка, двамата продължават с пътуванията си в Централна Азия. 

Експедициите им вдъхновяват ред пътеписи, а през 2008 г. Александра прекарва един месец в заснемането на поредицата на телевизия Би Би Си "Horse People with Alexandra Tolstoy", в която посещава пет различни общности, чийто бит е номадски и оцеляването им зависи от отглеждането на коне. Продуцентите обаче не искат Галимзянов и това провокира конфликт в двойката. 

Докато живее в Москва, Толстой преподава английски език на семействата от руския елит и се запознава с милиардера Сергей Пугачов. 

През 2009г. ражда сина си Алексей, а бракът ѝ с узбекистанецът приключва. Тъй като през лятото на 2009г. тя отсяда при Пугачов във вила в Южна Франция и му помага да намери имение в Англия, злите езици и по-точно нейният далечен братовчед Александър Некрасов твърдят, че момченцето е негово, а не на законния ѝ съпруг.През декември придобива за себе си ферма близо до Малвърн в Херефордшир. 

Към 2011 г. се съобщава, че Толстой и Пугачов са двойка, с домове в Монако, Лондон и Москва, но Пугачов, по това време живеещ в изгнание в Лондон,остава женен за съпругата си Галина, от която има деца и внуци. През 2010 г. двойката има още един син, Иван, а през 2012 г. - дъщеря, Мария. 

През 2013 г. Галимзянов се оплаква, че Толстой го е изселила от московския апартамент, в който са живели заедно. През 2015 г. Пугачов се премества в Южна Франция, след като среща сериозни бизнес затруднения в Русия, а Толстой остава в Лондон с децата им. Разривът е сериозен, особено след като милиардерът получава пореди заплахи за живота си. 

През 2017 г. Толстой описва Пугачов като контролиращ и се опасява, че може да отвлече децата. През октомври 2018 г. в интервю тя казва, че е самотна майка и заявява, че Пугачов не е подкрепял финансово нито нея, нито децата в продължение на три години. 

Лев Толстой: Без любов се живее по-леко, но без нея няма смисъл
НОВИНИ
Автор Антония Михайлова

Лев Толстой: Без любов се живее по-леко, но без нея няма смисъл

Автор Антония Михайлова

Раздялата им, твърди тя, ѝ е помогнала да осъзнае какъв вулгарен и разточителен живот е водила и към днешна дата тя е отново себе си, посветила се е на децата си и любимата си професия – екскурзовод в Централна Азия. Самата казва, че не си представя как е живяла толкова дълго далече от любимите си коне.

View post on Instagram