Автор
Антония Михайлова

Милионер търси асистент, който да пътува с него по света срещу заплата, а вие може да сте правилният човек

Бизнесменът милионер и инфлуенсър Мат Лепре търси личен асистент, който да пътува с него по света и да получава заплащане срещу тази работа - мечта. 

Новината за свободното място започна да се разпространява като вирус в социалните мрежи, но привлекателните условия и атрактивното заплащане не са единствената причина хората да са толкова впечатлени от интересното предложение. Има още една стопляща сърцето причина Мат да се превърне в толкова възхваляван и обожаван работодател. 

View post on Instagram
 

Мат Лепре е предприемач в областта на електронната търговия. Той е на 30 и на тази възраст вече е посетил до над 30 държави за последните пет години. Сами разбирате, че освен пътешественик, Мат е и доста привлекателен мъж. И тъкмо този симпатяга има нужда от помощник, който да му помогне с управленските задължения по пътя. 

„Пътувах без прекъсване, срещах се с ключови клиенти, помагах им да развият бизнеса си. Търся подходящ човек, който да може да ми помага при пътуванията ми“, казва Мат в своето съобщение. Не е необходим предишен опит. Но подходящият кандидат трябва да изпитва страст към пътешествията, да може да поддържа гъвкав график и да притежава орлов поглед към детайлите.

View post on Instagram
 

Коментирайки предисторията на тази супер оферта, мъжът споделя, че желанието му да помага на другите е вдъхновено от собственото му тежко детство. Младият бизнесмен се надява тази мечтана работа да направи живота на един късметлия по-добър. 

В интервю пред Bright Side той казва: „Реших, че мтрябв покажа на друг човек как може да разчупи еднообразието на работното си място и да заживее един по-интензивен и интересен живот, за който винаги е мечтал. Всичко това си заслужава.“ 

View post on Instagram
 

Всъщност това не е единствената оферта за работа, предлагана от Мат. Още през 2020 г. той предлага длъжност на жител на Австралия, който да работи като негов виртуален личен асистент срещу скромните 52 000 долара годишно за работа от вкъщи. Лепре разбира, че 1 000 000 австралийци са без работа и решава да помогне. 

„Израснах в западните предградия на Сидни, разчитайки на оскъдната храна от Армията на спасението, тъй като самотната ми майка трудно можеше да си позволи хранителни продукти от маркета“, споделя той. „Реших, че най-малкото, което можех да направя тогава, е да дам работа на някой, който е без работа и предпочита такава от вкъщи.“

View post on Instagram
 

Кандидатите, които се интересуват от мечтаната работа, свързана с пътуване по света, могат директно да кандидатстват за позицията чрез уебсайта на Мат, пише Bright Side.