Автор
Веселина Петрова

Вижте кои са петте най-красиви градове с канали

Брюж, Белгия 
Брюж е един от най-красивите градове в Европа. Намира се на 90 км от столицата Брюксел, а през 2000 г. бе включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Често го наричат „Малката Венеция“ или „Венеция на севера“. Центърът на града е затворен за автомобили и е супер да се разходите в приятна компания. 

View post on Instagram
 

Копенхаген, Дания 
Каналът Нюхавн свързва старата част на града с морето. От двете му страни има красиви цветни сгради, които правят мястото супер привлекателно за туристите. не пропускайте да хапнете вкусна храна в някоя от таверните, да пиете датска бира и да послушате джаз музика. 

Емпуриабрава, Испания 
Градът разполага с 24 км канали, около които можете да видите стотици, дори хиляди лодки и яхти на богати туристи. Без значение дали сте от туристите, търсещи приключения, любители сте на лукса или сте романтици, мястото със сигурност ще ви допадне.

View post on Instagram
 

Утрехт, Нидерландия
Около каналите на Утрехт могат да се видят прекрасни ресторантчета, кафета и магазини. Тук се намират много театри, музеи, кина, както и център за класическа музика. В Утрехт се намира и Къщата „Ритвелд Шрьодер“ от 1924 г., включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. 

Стокхолм, Швеция
Столицата на Швеция обхваща 14 острова, които са свързани с над 50 моста. Градът е смятан за един от най-красивите в света, има хора от цял свят, които живеят тук, затова и се чуват най-различни езици.