Днес ви представяме една удивително вкусна и диетична морска рецепта, подходяща за обяд или вечеря. Ще се влюбите в тази апетитна сьомга с пълнеж от висококачествено крем сирене Philadelphia Light и ароматни подправки. Ето как да си я приготвите:

Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 15 минути
Порции: 4

Продукти:
4 парчета филе сьомга
2 опаковки крем сирене Philadelphia Light 175g
5-6 стръкчета ситно нарязан копър
4-5 скилидки пасиран чесън
настъргана кора от 1 лимон
сол и бял пипер на вкус

За сервиране:
зелена салата
рукола
4-5 с.л. зехтин
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. едрозърнеста горчица
2 стръкчета копър
сол на вкус



Начин на приготвяне:
Загрейте барбекюто до 180 градуса.
В купа сложете крем сиренето Philadelphia и разбъркайте с шпатула. Добавете копъра, чесъна и лимоновата кора и разбъркайте.
Във всяко парче сьомга направете разрез, подобен на джоб и напълнете с овкусената Philadelphia Light. Посолете рибата и подправете с бял пипер и подредете в покрити с хартия алуминиеви тавички за печене.
Сложете тавичките на директен огън, затворете капака и гответе 15 минути.
В подходящ съд сложете продуктите за дресинга и разбийте добре.
Полейте салатата и разбъркайте. Добавете накъсан копър и смесете отново.
Сервирайте рибата топла с овкусената салата.

(в материала има продуктово позициониране)